Válaszra vár

veszélyes átkelés és közlekedés a budapesti Reitter Ferenc utcán

Anonim Járókelő

Tisztelt cím,

azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy a budapesti Reitter Ferenc utcán fennáló borzasztóan veszélyes közlekedési szituáció megoldásában segítsenek. Én családommal az utca Újpest felöli végén lakom, ahol napi szinten kelünk át a Kucsma utca - Reitter Ferenc utca kerszteződésében, mivel itt található a buszmegálló. Na most kijelölt gyalogátkelő hely nincsen, ami abszúrd mert át kell jutni a buszmegállóhoz. Minden egyes gyalogátkelés egy életveszély a 1.5 éves gyermekünkkel mivel az autósok nem engenek át szívesen gyalogosokat, mivel nagyon sietnek. Ha nagy az autós forgalom a reggeli és délután időszakban akkor azért nem, ha pedig kicsi akkor pedig az autósok nagy része sokszor szemre 100 km/óra sebességel is kigyorsít, kihasználva a teret és a lehetőséget. Vagy azért teszik mert a közelben található autókereskedések autóit próbálgatják, vagy csak mert helyi lakók nagy teljesítményű autóval, vagy akármilyen más okból. Lényeg a lényeg életveszélyes átkelni, de muszály mivel a buszmegállóhoz át kell jutni mindkét irányba valahogy. A közlekedést nagyon nagyban nehezíti és még inkébb veszélyessé teszi, hogy az úttal párhuzamosan parkoló autóktól nem lehet kilátni sem gyalog sem autóval ezért sem az átkelni szándékozó sem az érkező autós nem látja mi történik. Noha az 50 km/óra is nagyon sok a parkoló autók okozta látási problémák miatt, azt sem tartják be az autósok. Rengeteg balesetet látunk az utcán, ami nem csoda. Illetve rengeteg olyan helyzetet látni amelyből nem következett be éppencsak baleset, azonban dudálások, szóváltások, verekedések igen. Méltatlan a kerülethez és a városhoz ez a veszélyes környék. Amelyet még a sok hajléktalan és alkoholista közmunkás látványa tovább rombol. Az is egy abszurd helyzet, hogy ezzel nem lehet mit kezdeni, hogy a buszmegállóba vagy a sarkora, vagy a kerytésekhez napi többszor hányó, pisilő közmunkások vagy hajléktalanokkal nem lehet mit kezdeni.
Kérem, hogy vegyék fel a kapcsolatot az illetékes szervekkel és tegyék meg amit lehet, hogy ne csak a gyalogosok, de az autósok biztonsága érdekében is változás történjen. Elsődlegesen egy gyalogátkelő hely felfestése egy olcsó és gyors megoldás lehet, sebességkorlátozó táblák kihelyézésével. A rendőrség véleményem szerint tudhat a problémáról mert időről időre megjelenik egy trafipax azonban annak hiába áll itt sokszor 6-8 órát kb 5 perc alatt híre megy és mindenki lám nagyon szabálykövető lesz. A baj, hogy ez csak addig tart ameddig itt áll a rendőrautó a Reitter Ferenc utcán.

Köszönettel: Sallai Gábor

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Kucsma u. 38

Hozzászólások

 • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt."-ról "Budapest Közút"-ra.

 • Ghira Zsófia elküldte az ügyet az illetékesnek: XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt.

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Kidőlt tábla

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Tahi utca (XIII. kerület)
  Vissza az oldal tetejére