Válaszra vár

Gyalogátkelőhely Forgách utca Váci út kereszteződésben

Anonim Járókelő

Nem tudom, hogy a megfelelő helyre fordulok-e, a Bp, XIII. kerület, Váci út - Forgách utcai gyalogos átkelővel kapcsolatban keresem Önöket.

Az itt lévő gyalogos átkelőhelyet naponta többször is használjuk, sajnos nem tudjuk elkerülni a metró lejárat miatt. Véleményünk szerint nagyon veszélyes. A gyalogosokat a lámpa két ütemben engedi át a Váci út túloldalára, a járdaszigeten kell eltölteni kb egy percet. Az autóforgalom ilyenkor előbb csak az egyik, majd mindkét irányból elhalad a sziget mellett, 60-80 km/óra sebességgel zúgnak el az autók a kb másfél méter széles, védtelen járdasziget mellett. A reggelente minden pirosnál összegyűlő, itt várakozó kb 10-15 ember ki van téve ennek a vad sebességnek, a legkisebb hiba valamelyik sofőr részéről letarolhatja a járdaszigeten várakozókat. Kicsivel északabbra, a Rákos pataknál nincs járdasziget, ott a gyalogos a zöld jelzésre áthaladhat a Váci út túlsó oldalára. A legolcsóbb megoldás ez lenne a Forgách utcai zebránál is. Persze ez mellett a sebesség nagyobb mértékű korlátozása is szükséges lenne, 50 km/óra esetén is csak kis időveszteség érné az autósokat, ami nem mérhető össze a közlekedés biztonságának ekkor bekövetkező javulásával.

Kérjük, hogy a Váci út - Forgách utcai zebránál állítsák át úgy a lámpákat, hogy egy ütemben át lehessen kelni a Váci út túloldalára és korlátozzák nagyobb mértékben az autók sebességét, ne várják meg, amíg egy baleset miatt válik szükségessé megoldani ezt a problémát.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Váci út 156

Hozzászólások

  • R eni elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Jelzőtábla javítása

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Klapka (XIII. kerület)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Kidöntött pollerek

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Tar Julcsi
    Illetékes: Budapest Közút
    Pozsonyi út (XIII. kerület)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Stoptábla lekonyítva

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Teve utca (XIII. kerület)
  Vissza az oldal tetejére