Bosszant, hogy elromlott a jelzőlámpa? Lekopott a zebra? Kátyús az út?
Szemetes a park? Ne nézz át rajta!

Segítünk megtalálni az illetékest és a megoldást.

Mire jó a Járókelő?

A Járókelő.hu weboldal egy közterületi hibabejelentő oldal, amely segít a városlakóknak abban, hogy bejelenthessék a kátyúkat, leszakadt szemeteseket, lekopott zebrákat, összetört megállókat, az elhagyott autókat és sok más problémát, amelyet közterületen tapasztalnak. Az oldalt a Járókelő Közhasznú Egyesület csapata és önkéntesei üzemeltetik.

Bosszant, hogy nem javítják meg? Nem intézkednek? Nem törődnek vele? Balesetveszélyes vagy akár életveszélyes helyzetet látsz? Szeretnéd, ha az utca, ahol élsz, a park, ahol sétálsz, az úttest, amin közlekedsz, a közvetlen környezeted, a lakóhelyed, a városod tisztább, szebb, rendezettebb, egészségesebb, élhetőbb lenne?

Ne nézz át a problémán! Jelezd nekünk, és segítünk, hogy a panaszod, a kérésed eljusson a megfelelő illetékeshez. Légy részese a megoldásnak, te is tehetsz a környezetedért!

Miért jobb ez, mint ha közvetlenül az illetékesnek írok?

 • Időt és energiát spórolhatsz
  • Sokan vannak, akik nem is tudják, kihez kellene fordulniuk.
  • Sok esetben nem egyértelmű, hogy ki a felelős.
  • Vannak problémák, amelyek összetettek és több illetékest is érintenek.

  A Járókelő hatalmas adatbázisa és a képzett önkénteseinek tudása segít, hogy gyorsan megtaláljuk az illetékest. Nem kell kutatnod, keresned, hogy ki a felelős, mi levelezünk helyetted, levesszük a válladról a bürokratikus ügyintézés fáradalmait.

 • Átlátható, követhető

  Mindenki számára látható, követhető, hogy mi történik, ki a felelős, az illetékesek hogyan végzik a dolgukat. Egyes ügyek nem csak téged érdekelhetnek. Nagyon sok más, a környezetedben élő is kíváncsi lehet a helyzet alakulására. Ők is hozzászólhatnak, csatlakozhatnak, információhoz juthatnak.

 • A nyilvánosság ereje

  Ha az illetékes nem válaszol vagy nem keresi a megoldást, a nyilvánosság és a közösség ereje segíthet, hogy közösen rábírjuk a cselekvésre. A Járókelő blogbejegyzései, social media bejegyzései, sajtókapcsolatai révén igyekszik felhívni a figyelmet a problémás ügyekre.

És ez működik?

Egy évben átlagosan 6000 probléma oldódik meg a segítségünkkel.

Az ügyek megoldása elsősorban az illetékesen múlik, de nagyon sokat segítesz azzal, ha jelzed a problémát, hiszen az illetékesek gyakran nem is tudnak róla, előfordul, hogy nincs kapacitásuk azok feltérképezésére.

A Járókelő felületén keresztül pontos, áttekinthető, jól beazonosítható jelzések érkeznek a felelősökhöz, és jó esetben csak azokat kapják meg, amelyek hozzájuk tartoznak. Ők is időt és energiát spórolnak.

Időnként szükség van a te türelmedre is. A legtöbb esetben várni kell a megoldásra, az illetékeseknek ugyanis 30 napjuk van arra, hogy válaszoljanak. Vannak leterheltebb illetékesek, míg mások villámgyorsan intézkednek. Az is előfordulhat, hogy több bejelentésre is szükség van, hogy elinduljon a megoldás, megmozduljanak a fogaskerekek, de nem vagy egyedül, segítünk.

Milyen problémákat jelezhetek?

 • Minden közterületen található problémát jelezhetsz nálunk. Pl. elromlott jelzőlámpa; lekopott zebra; közterületi szemetelés; illegális szemétlerakás; hibás vagy kidőlt jelzőtábla; tilosban parkolás; elhagyott autók; hiányzó fák pótlása; sérült pad; kátyú stb., • Amiben sajnos nem tudunk segíteni

  • konkrét, azaz magánszeméllyel kapcsolatos bejelentés
  • konkrét vállalkozással kapcsolatos bejelentés
  • konkrét tilosban parkoló gépjárművekkel kapcsolatos panasz (Ezt ugyanis csak feljelentés formájában lehet tenni. De egy adott terület, helyszín fokozottabb ellenőrzését kérheted, ha ott visszatérően tilosban parkolást tapasztalsz.)
  • a közösségi közlekedés járműveinek vezetőivel kapcsolatos panaszok
  • magánterületi problémák
  • hajléktalan emberekkel kapcsolatos jelzések
  • nem közterületi, de közlekedéssel kapcsolatos problémák (pl. BKK Futár, MÁV app hibái stb.)
  Vissza az oldal tetejére