A Járókelő Közhasznú Egyesületnél érted dolgozunk, azért hogy a közvetlen környezetedet, a városi köztereket élhetőbbé, szebbé és biztonságosabbá tegyük. Abban segítünk, hogy a városi életet megnehezítő problémák gyorsan és hatékonyan megoldódhassanak. Az általad felajánlott SZJA 1% közvetlenül hozzájárul ahhoz, hogy tevékenységünkkel évente több ezer ügy oldódjon meg. Ezzel is elősegítjük, hogy egy élhetőbb, tisztább és egészségesebb várost teremtsünk mindenki számára, legyen az kisgyermekével sétáló szülő, közlekedési nehézségekkel találkozó idős ember, kerékpárral vagy autóval utazó vagy éppen az utcáját zöldíteni kívánó városlakó.

Most anélkül tehetsz a szebb, tisztább, egészségesebb és biztonságosabb környezetért, hogy az neked bármibe is kerülne. Az adó 1% felajánlása számodra csak 2 perc, az eredménye pedig egy élhetőbb város és a Járókelő fennmaradása.

Hogyan tudom felajánlani az 1 %-ot?


ONLINE adom be az adóbevallásom
 1. Lépj be az ügyfélkapudon keresztül a NAV oldalára!
 2. Válaszd az 1+1% nyilatkozatot! Kattints a Nyilatkozom gombra!
 3. Töltsd ki a nyomtatványt!
 4. Írd be a keresőbe: Járókelő közhasznú Egyesület vagy írd be a civil kedvezményezett adószámát: 18627239-1-41
 5. A gombokat követve ellenőrizd, mentsd és küldd be!

Köszönjük!


PAPÍRON adom be az adóbevallásom
 1. Nyomtasd ki a nyilatkozatot PDF-ben! Le is töltheted nyomtatás előtt! Nyomtatás → Cél → Mentés PDF-ként.
 2. Töltsd ki az adataiddal!
 3. Tedd borítékba, és a borítékot a leragasztásnál keresztben írd alá!
 4. Május 20-ig postázd el a területileg illetékes NAV-nak!
  Kattints ide! → Információk a bevallásról → Hová nyújtható be a személyijövedelemadó-bevallás? (postai címek)

Köszönjük!


Miért fontos, hogy rendelkezzek az 1%-ról?

A civil szervezetek, így a Járókelő is szűkös anyagi forrásokból gazdálkodnak, ezért minden segítség, a vállalati, céges és az egyéni adományok is sokat jelentenek. Ráadásul neked nem kerül semmibe. A felajánlott 1%-odat néhány perc alatt eljuttathatod hozzánk.

Tudtad? 10 emberből csak 4 ajánlja fel az 1 %-ot. Képzeld el, mennyivel több lehetőséget nyernének a civil szervezetek, ha senki sem feledkezne meg az 1%-ról!

Ha kicsi a jövedelmem, van értelme felajánlani?

Hát persze! Hiszen a sok-sok 1%-ból igazán jelentős összegek jöhetnek össze. Bármilyen kevésnek is gondolod a felajánlott összeget, hidd el, mindenképpen van értelme! Mi nagyon örülünk, bármennyivel is járulsz hozzá ahhoz, hogy működésünkkel egy élhetőbb, egészségesebb, szebb környezetet biztosítsunk.

Ki rendelkezhet az 1%-ról?

Minden magánszemély, egyéni vállalkozó, őstermelő, aki az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezik és jövedelemadó-bevallást nyújt be.

Meddig lehet rendelkezni az 1%-ról?

Az adóbevallás és az 1%-ról való rendelkezés határideje is május 20. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV már nem dolgozza fel. (Mind magánszemélyként, mind egyéni vállalkozóként felajánlhatod az adód 1%-át pótlólag is május 20-ig, akkor is, ha az adóbevallásodat már korábban leadtad.)

Kinek ajánlhatom fel az 1%-ot?

Minden évben csak egy civil szervezetet választhatsz. Mindenképpen ellenőrizd, hogy a kedvezményezett szervezet átláthatóan működik, a céljaival, alapelveivel, munkájával egyetértesz. Rendelkezhetsz egy másik 1%-ról is, amit egyházak számára ajánlhatsz fel, de csak az egyikről vagy csak a másikról is rendelkezhetsz, nem muszáj mindkettőről.

Honnan tudom, hogy a civil szervezet megkapta az 1%-ot?

Ha ügyfélkapuval rendelkezel, a NAV értesítést küld arról, hogy a civil szervezet megkapta az összeget. Erre általában a felajánlási év utáni év elején kerül sor. Ha a rendelkező nyilatkozaton bejelölöd, akkor a támogatott civil szervezet az elérhetőségedet is megkapja, így ők is tudnak visszajelzést küldeni számodra. Ellenkező esetben a NAV semmilyen személyes adatot nem szolgáltathat rólad a kedvezményezett szervezetnek, adományozhatsz anonim módon is.

Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged...

Írj nekünk a kerdes@jarokelo.hu címre!

  Vissza az oldal tetejére