Megoldópontszám

Mi a „megoldópontszám”?

A Járókelőre egyre több bejelentés érkezik, és szerencsére a bejelentésekkel foglalkozó szervezetek is egyre aktívabbak, ezért szeretnénk nekik visszajelzést adni a munkájukról. Az oldalon régóta lehet értékelni (lájkolni) a válaszokat hasznosságuk szerint, de egy-egy ügyre viszonylag kevés szavazat érkezik.

2017-ben együtt dolgoztunk a Precognox intelligens kereséssel és szövegbányászattal foglalkozó céggel, hogy fejlesztésükkel lehetővé tegyük a hivatalos válaszok azonnali értékelését, ezzel is segítve az üggyel foglalkozókat.

Hogyan készült a megoldópont algoritmusa?

A Járókelőre beérkezett válaszok egy halmazát a Precognox annotátorai és a Járókelő önkéntesei értékelték. Ezt a tanító adathalmazt használta a cég az osztályozó algoritmus betanítására, ami a gépi tanulás során többek között arra figyel, hogy használt-e a válaszadó udvariassági formulákat, milyen gyorsan érkezett a válasz, mennyire hosszú az írás és mennyire bonyolult nyelvezetű.

Az algoritmus 1-től 4-ig pontozza a válaszleveleket. 1-est az a levél kap, amely a leginkább jellemző az, hogy bonyolult nyelvezetet használ és nem tartja a törvényben előírt 30 napos válaszadási határidőt. 4-est az a levél kap, amely hamar érkezik a bejelentésre és röviden, barátságos kifejezések használatával értesíti a bejelentőt az ügy állásáról.

A közös munkáról bővebben a Precognox oldalán olvashatsz.

  Vissza az oldal tetejére