Megoldatlan

Balesetveszélyes parkolás a Törökvész úton

FRISSÍTÉS 2021.11.09.:

A bejelentő válasza:
"Tisztelt Budapest Közút Zrt!

Bár Önök a bejelentés több pontjára nem reagáltak, idézném hivatkozott korábbi válaszuk, csak hogy érdemben is tudjunk kommunikálni.
„A járdán elhelyezett gépjárművek véleményünk szerint közvetlen forgalombiztonsági kockázatot nem okoznak”
Okoznak, mert
- a szabályosan a körforgalom irányában parkolók nem látják tőlük a forgalmat, amikor kiállnának a parkolóhelyről ill.
- a közlekedők nem látják tőlük a manőverező autót.
- A busz át/besorolása nem ideálisan történik a szabálytalan parkolás miatt.

„a gyalogosforgalom az úttól távolabb eső járdaszakaszon biztonságosan lebonyolódhat”
- Jól értem ezt a mondatot? Kétszer kellett elolvasnom. Micsoda balkáni cinizmus. No comment.

„Véleményünk szerint a parkolásgátló oszlopok széles körben történő kihelyezése olyan helytelen üzenetet küldene a járművezetőknek, hogy ahol nincsenek ilyen eszközök kihelyezve, ott a járdára felállás megengedett, vagy legalább is eltűrt.”
- Az előbb írta, hogy a járdára felállás elfogadható, hiszen van másik járda is, nem? De tegyük fel, hogy ezen felülemelkedünk. A válaszban elhelyezett szándékos csúsztatáson túl (hiszen nyilvánvalóan nem széles körben kell a karó, hanem kb. 10 méteren) mi ez a kifacsart csámpa filozófia? Nem arról szól az egész korszellem, hogy értelmesebb a megelőzésre koncentrálni? Hogy jobb a bűnmegelőzésre koncentrálni, mint a bűnüldözésre? Hogy hatékonyabb az egészségmegőrzésre koncentrálni, mint a már kialakult tüneteket kezelni? Hogy többet ér, ha a fiatalkorúak edukációjára stb. figyelünk, mint a szociális szegregáció következményeivel vívunk szélmalomharcot stb. stb.

„A fentiek alapján a problémát nem fizikai korlátok telepítésével, hanem közlekedésrendészeti eszközökkel lehetséges megoldani”
- Mi ez a szöveg? Önök most azt javasolják, hogy ahelyett, hogy fél napi munkával kitennének oda 4 karót, minden nap ellenőrizze x db közteres munkatárs, hogy ott parkolnak-e. Emellett persze szerencsétlen busz kerülgesse a szabálytalankodókat, a buszon ülő csrillió utas emiatt késsen, bosszankodjon és a balfék felelős állampolgár meg figyeljen és telefonálgasson szabadidejében. Mindenki igazodjon a szabályszegőkhöz, vállalva a balesetveszélyt, a késést, közlekedési konfliktusokat, mindezt a közfeladatot ellátó szerv tétlensége miatt. Szép üzenet. Milyen társadalmi költséggel jár ez?

Az egész helyzetben az egyetlen pozitívum, hogy Önök legalább még válaszolnak. Mindenesetre tisztelettel kérem Önöket a helyzet felülvizsgálatára."

-----

FRISSÍTÉS 2021.11.08.:

A II. kerület válasza:
"A Városrendészet munkatársai folyamatosan bírságolnak a jelzett helyszínen, ahogy a kép is mutatja."

-----

FRISSÍTÉS 2021.11.05.:

A Budapest Közút válasza:
"A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/91870/balesetveszelyes-parkolas-a-torokvesz-uton bejelentéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk.
Azonos tartalmú 81602-es számú bejelentés alapján a vizsgálatot elvégeztük, válaszunkat korábban megküldtük.
Korábbi válaszunkat változatlanul fenntartjuk a hivatkozott korábbi bejelentéssel azonos tartalmú 91870-es számú bejelentésre is."

-----

A képen jelzett módon a parkolás
1. a járdán közlekedést lehetetlenné teszi;
2. a 11-es és 111-es busz számára a közlekedést megnehezíti, mert normál forgalomban a kétsávos úton ahogy haladnak az autók a párhuzamos sávban, nem engedik maguk elé a parkoló autók miatt sávváltásra kényszerülő buszt (persze más autóst sem);
3. a nem balkáni módon parkoló autók számára lehetetlenné teszi a parkolóból kiállást illetve az csak rendkívül balesetveszélyesen végrehajtható;
Javaslom, hogy a képen látható járdaszakaszon ne legyen megengedett a parkolás és a szabály betartását ellenőrizzék is. 2-3 plusz autós kényelme nem hiszem, hogy megéri a fenti árat.
Az illetékesek eljárását előzetesen is köszönöm!

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Törökvész út 93

Hozzászólások

  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2021.11.09.: A bejelentő válasza: "TisztTisztelt Budapest Közút Zrt! Bár Önök a bejelentés több pontjára nem reagáltak, idézném hivatkozott korábbi válaszuk, csak hogy érdemben is tudjunk kommunikálni. „A járdán elhelyezett gépjárművek véleményünk szerint közvetlen forgalombiztonsági kockázatot n...

  • Tóth János hozzászólt a bejelentéshez.

    A bejelentést azért tettem, mert buszon utazó utasként többször érzékeltem a problémát. Ezen az útvonalon amikor a forgalmi fennakadás jellemző (hétköznap délutáni csúcsforgalom) autóval itt nem járok...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/91870/balesetveszelyes-parkolas-a-torokvesz-uton bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Tóth János Úr!

    Társaságunkhoz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "Frissítés 2021. november 5. A Budapest Közút nem tervezi pollerek kihelyezését, a szabálytalan parkolás közterület-felügyeleti probléma. ------ A képen jelzett módon a parkolás 1. a járdán közlekedést lehetetlenné teszi; 2. a 11-es és 111-es busz számára a közlekedést megnehezíti, mert normál forgalomban a két...

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Tóth János hozzászólt a bejelentéshez.

    TisztTisztelt Budapest Közút Zrt!

    Bár Önök a bejelentés több pontjára nem reagáltak, idézném hivatkozott korábbi válaszuk, csak hogy érdemben is tudjunk kommunikálni.
    „A járdán elhelyezett gépjárműve
    ...
  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Városrendészet munkatársai folyamatosan bírságolnak a jelzett helyszínen, ahogy a kép is mutatja.

    Kérjük ha szabálytalan parkolást lát akkor a poszt írása mellett párhuzamosan...
  • Hegymegi-Barakonyi Bálint elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport"-ra.

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint megváltoztatta a bejelentés leírását "A képen jelzett módon a parkolás 1. a járdán közlekedést lehetetlenné teszi; 2. a 11-es és 111-es busz számára a közlekedést megnehezíti, mert normál forgalomban a kétsávos úton ahogy haladnak az autók a párhuzamos sávban, nem engedik maguk elé a parkoló autók miatt sávváltásra kényszerülő buszt (pe...

  • Tóth János hozzászólt a bejelentéshez.

    Az utóbbi időben a Főváros valahogy mindig gyárt hozzá valami sivár ideológiát,miért nem kell semmit sem tennie a problémák megoldása érdekében (zebra felfestése, parkolás szabályozása stb.). Nagyon s...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/91870/balesetveszelyes-parkolas-a-torokvesz-uton bejelentéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk.
    Azonos tartalmú 81602-es
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Tóth János hozzászólt a bejelentéshez.

    Akkor viszont még inkább aggasztó, hogy a vázolt problémákat nap mint nap következmények nélkül generálják.
  • Élhetőbb Városért hozzászólt a bejelentéshez.

    Jelenleg sem szabad ott a járdán parkolni, csak hát ugye boldog-boldogtalan megkapja a jogosítványt úgy, hogy láthatóan fogalma sincs a KRESZ-ről.
  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Tóth János bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére