Megoldásra vár

kutyakaki a Dobsuli mellett

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021. 11. 29.

Nincs megoldva sajnos, évek óta várjuk a megoldást, növények telepítését!

----------------------

FRISSÍTÉS 2021. 11. 12.

VII. kerület Erzsébetváros válasza:

Hivatkozással JAROKELO-BUDAPEST-00091101 azonosítószámú, Budapest Dob u. 85. szám alatti Iskola homlokzata előtti növénykazetták területen kutyaürülék tárgyú bejegyzésre az alábbi tájékoztatást adjuk:

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 5.§ (6) bekezdése, valamint a főváros köztisztaságáról szóló 48/1994. (VIII.1.) Főv. Kgy. rendelet 4. § (5) bekezdése alapján a kedvtelésből tartott állat, például kutya ürülékének felszedése a sétáltató, állattartó kötelessége.
1998. évi XXVIII. törvény 5.§ (6) bekezdése: ’A kedvtelésből tartott állat ürülékét az állattartó a közterületről köteles eltávolítani.’
48/1994. (VIII.1.) Főv. Kgy. rendelet 4. § (5) bekezdése: Állatokat közterületet szennyező módon etetni tilos. Ebek ürítése esetén a közterület szennyezésének megszüntetéséről (eltakarításáról) az eb sétáltatója köteles gondoskodni.
A Főváros Köztisztaságáról rendelkező 48/1994. (VIII.1.) Fővárosi KGY rendelet 3. § (1) bekezdése: Az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles gondoskodni: a) az ingatlan- beleértve az ingatlan nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészletet is- és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét – és gyommentesítéséről, hó eltakarításáról és síkosság mentesítéséről.

A fent hivatkozott jogszabályok az állattartó kötelezettségévé teszik az ürülék eltávolítását, valamint a tulajdonosok (kezelő használó) kötelezettségévé az ingatlan előtti közterület tisztán tartását. A Dob u. 85. szám alatti ingatlan - melynek részét képezi a jelzett két növénysziget - Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata tulajdonát képezi, az ingatlan fenntartója a Belső-Pesti Tankerületi Központ.

A köztisztaság fenntartását Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata, az Erzsébetváros Fejlesztési és Beruházási Korlátolt Felelősségű Társaság valamint Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága minden lehetséges erőforrásával próbál biztosítani.

A takarítással összefüggésben tulajdonosi kötelezettség teljesítése, valamint a jogszabályban fentiek szerint megállapított, köztisztasággal kapcsolatos feladatok kiegészítéseként, a kerület köztisztasági állapotának javítása érdekében Erzsébetváros Önkormányzata az Erzsébetváros Kft.-vel kötött köztisztasági feladat-ellátási szerződést, melynek megfelelően a társaság munkatársai Középső- és Külső-Erzsébetvárosban található Erzsébetváros Önkormányzatának tulajdonát képező közterületeken – beleértve a Dob utcát, ennek keretében az Iskola környezetében is - rendszeres takarítást végeznek.

2021. október 1.- november 10. között a Dob utcában (az Erzsébet krt. és Rottenbiller u. közötti szakaszon) - beleértve az Iskola épülete előtti területen - 20 alkalommal került sor kézi takarításra, 10 alkalommal gépi és 11 alkalommal magasnyomású vizes takarításra.

Ellenőrzésünk alkalmával a jelzett terület tiszta volt.

A bejegyzést továbbítottuk az Erzsébetváros Kft. részére, felhívtuk figyelmüket a területre, kérve a fokozottabb odafigyelést a köztisztaságra/takarításra.

----------------------

Tisztelt Illetékes!

Mit kell tenni ahhoz, hogy valaki gondozza és takarítsa a Dobsuli előtti növénykazettákat?
Valószínűleg nem kutyavécére kaptak támogatást ennek kialakításakor, hanem a növénykazetta létrehozására és fenntartására.
Minden nap a képen látható és hasonló kutyakakisor fogadja az iskolába érkezőket, itt várják a szülők és kistesók-totyogók délután az iskolásokat.
Kérjük a mielőbbi intézkedést, és tiszta, egészségre nem ártalmas állapotban tartani ezt a területet. Ha már növények telepítése ilyen nagy gondod okoz, hogy évek óta nem sikerült semmit sem ültetni.

Köszönjük!

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, Dob u. 85

Hozzászólások

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Illetékes! Mit kell tenni ahhoz, hogy valaki gondozza és takarítsa a Dobsuli előtti növénykazettákat? Valószínűleg nem kutyavécére kaptak támogatást ennek kialakításakor, hanem a növénykazetta létrehozására és fenntartására. Minden nap a képen látható és hasonló kutyakakisor fogadja az iskolába érkez...

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Nincs megoldva sajnos, évek óta várjuk a megoldást, növények telepítését!
 • Ügykezelő Áron megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megoldott"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

 • Lázók Edit hozzászólt a bejelentéshez.

  Megoldott??? Miként lett megoldva? A mai napig ugyanaz a helyzet. Undorító a sok kutya piszok!! Semmi megoldást nem tapasztaltam!!
 • Reith Péter lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Jarokelo.hu
  budapest@jarokelo.hu

  Azonosító: JAROKELO-BUDAPEST-00091101

  Tisztelt Járókelő Egyesület Ügyvivő!

  Hivatkozással JAROKELO-BUDAPEST-00091101 azonosítószámú, Budapest Dob u. 85. szám alatti
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Biciklis Anita hozzászólt a bejelentéshez.

 • Biciklis Anita hozzászólt a bejelentéshez.

 • Ügykezelő Anita elküldte az ügyet az illetékesnek: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Lomis táblák

  Beküldés ideje:
  Beküldte: VII Gábor
  Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
  Rózsa utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
 • Megoldott
  1
  Megoldott
  1

  Kirakott kartonok

  Beküldés ideje:
  Beküldte: VII Gábor
  Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
  Bethlen Gábor utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Kirakott fotel

  Beküldés ideje:
  Beküldte: VII Gábor
  Illetékes: Budapesti Közművek FKF
  Damjanich utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  Vissza az oldal tetejére