Megoldatlan

Veszélyes gyalogos - kerékpáros találkozás

FRISSÍTÉS 2019.07.22.:

Sajnos másodszor is a párhuzamos irányú forgalmat tájékoztató táblákra hivatkozik az illetékes a válaszában, miközben én a keresztirányú forgalom veszélyességét jelentem be.

Persze lezárhatjuk a bejelentést, nem érdemes süketek párbeszédét folytatni, de tudunk valamit tenni, hogy legalább egyről beszéljünk?

Íme egy fotó, ezt látja, aki a Bem rakpart járdája felől érkezikl. A hivatkozott tábla csak a zebra felől érkezőket tájékoztatja...

(A kommenthez csatolt fotó feltöltve a bejelentéshez.)

-----

FRISSÍTÉS 2019.07.19.:

A Budapest Közút válasza:
"Tisztelt Gazda Gergely Úr!

Társaságunkhoz érkezett ismételt megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a gyalogosokra és a kerékpárosokra ezen a járdaszakaszon egyaránt ugyanazok a jelzések vonatkoznak, a „Gyalog- és kerékpárút” jelzőtábla minden irányból érkező számára észlelhető és egyértelmű jelzést ad. A közös felületen ezért a gyalogosoktól és a kerékpárosoktól is elvárható a körültekintő, óvatos közlekedés.

A bejelentésével kapcsolatban korábbi álláspontunk továbbra is fenntartjuk, forgalomtechnikai módosítás elvégzését nem tervezzük."

-----

FRISSÍTÉS: 2019.07.08.:

Tisztelt Budapesti Közút Zrt munkatárs!

Köszönöm válaszát, azonban a bejelentésem nem a Kacsa utcán párhuzamosan közlekedő gyalogosokra és kerékpárosokra vonatkozott. Ők tisztában vannak azzal, hogy közösen használják a járdát. Azonban a Bem rakpart járdájáról a Kacsa utcába beforduló gyalogost semmi nem figyelmezteti, hogy kerékpárútra lép, és amint kilép a ház takarásából, azonnal egy kerékpárossal találkozhat, aki ha 5 km/h-val megy is (és nem annyival megy) elüti, mert nem látja előre.

Kérem, szíveskedjenek
- vörösre festeni az adott kerékpárút-szakaszt
- tükröt kihelyezni a sarokra, hogy a kerékpárosok és gyalogosok lássák egymást
- figyelmeztető táblát vagy járdafestést kihelyzni mindkét irányból, a keresztirányú forgalomra figyelmeztetve

A mellékelt képen jelöltem a veszélyes pillanatot, illetve a javasolt felfestést.

Én magam kerékpárosként közlekedem itt nap mint nap, és látom a veszély-közeli helyzeteket.

Köszönettel:
Gazda Gergely

(A kommenthez csatolt fotó feltöltve a bejelentéshez.)

-----

FRISSÍTÉS 2019.07.08.:

A Budapest Közút válasza:
"Tisztelt Gazda Gergely Úr!

A II. kerület, Kacsa utcai gyalog- és kerékpárúttal kapcsolatos megkeresésére vonatkozóan az alábbi tájékoztatást adjuk.

A tárgyi kerékpárút fontos hálózati kapcsolatot jelent a Bem rakparti, Fő utcai valamint a Fazekas utcai kerékpáros infrastruktúra között, ezt a kapcsolatot máshol jelenleg nem tudjuk biztosítani. A rendelkezésre álló szűk keresztmetszet miatt a Kacsa utca Bem rakpart és Fő utca közötti szakaszán csak közös gyalog- és kerékpárút kijelölésére van lehetőség, elválasztott gyalog- és kerékpárút kialakítását – amely természetesen minden közlekedő akadálytalan közlekedést biztosítana – nem tudjuk megvalósítani.

A KRESZ kerékpárosok közlekedésére vonatkozó 54. § (10) pontja szerint „A gyalog- és kerékpárúton a kerékpáros a gyalogos forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti.”, a kerékpárosoknak ezért fokozott figyelemmel kell közlekedni, a Bem rakparti jelzőlámpás csomópont megközelítéses is különös óvatossággal lehetséges. A gyalog- és kerékpárutat egyébiránt jelzőtábla jelzi a Kacsa utca ezen szakaszán a gyalogosoknak és a kerékpárosok számára egyaránt, így a közlekedők megfelelő tájékoztatást kapnak a közös felületről.

A fentiek alapján a helyszínen forgalomtechnikai módosításra nem látunk lehetőséget, azt nem tervezünk."

-----

Ezen a sarkon a járdán kijelölt kerékpárúton közlekedő biciklisek és a keresztben közlekedő gyalogosok mindenféle figyelmeztetés nélkül, és kölcsönös takarásban közlekedve keresztezik egymást.
Egy balra beforduló gyalogos a házfal takarásából azonnal a (nagy forgalmú) kerékpárútra lép, esélyt sem adva a fékezésre egy fentről épp odaérkező kerékpárosnak.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Bem rkp. 44

Hozzászólások

  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    Már nem először vélelmezi a Bp Közút, hogy az élére állított tábla észlelhető: https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/28068/kerekparos-foirany-nem-megoldott-tabla-nem-latszik
  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!
    A
    https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/47081/veszelyes-gyalogos-kerekparos-talalkozas bejelentésre adott válaszunk:

    Tisztelt Gazda Gergely Úr!

    Ahogy azt korábbi válaszu
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2019.07.08 "Tisztelt Budapesti Közút Zrt munkatárs! Köszönöm válaszát, azonban a bejelentésem nem a Kacsa utcán párhuzamosan közlekedő gyalogosokra és kerékpárosokra vonatkozott. Ők tisztában vannak azzal, hogy közösen használják a járdát. Azonban a Bem rakpart járdájáról a Kacsa utcába beforduló...

  • Gazda Gergely hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos másodszor is a párhuzamos irányú forgalmat tájékoztató táblákra hivatkozik az illetékes a válaszában, miközben én a keresztirányú forgalom veszélyességét jelentem be.

    Persze lezárhatjuk a beje...
  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az illetékes forgalomtechnikai módosítás elvégzését nem tervezi.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A

    https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/47081/veszelyes-gyalogos-kerekparos-talalkozas bejelentésrer a következő választ adjuk:

    Tisztelt Gazda Gergely Úr!

    Társaságunkh
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • H. Annamária elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés leírását "Ezen a sarkon a járdán kijelölt kerékpárúton közlekedő biciklisek és a keresztben közlekedő gyalogosok mindenféle figyelmeztetés nélkül, és kölcsönös takarásban közlekedve keresztezik egymást. Egy balra beforduló gyalogos a házfal takarásából azonnal a (nagy forgalmú) kerékpárútra lép, esélyt sem adva a fék...

  • Gazda Gergely hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Budapesti Közút Zrt munkatárs!

    Köszönöm válaszát, azonban a bejelentésem nem a Kacsa utcán párhuzamosan közlekedő gyalogosokra és kerékpárosokra vonatkozott. Ők tisztában vannak azzal, hogy
    ...
  • Járókelő András hozzászólt a bejelentéshez.

    Persze. Kb 8 parkolóhely fontosabb mint a biztonságos gyalogos közlekedés.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A

    https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/47081/veszelyes-gyalogos-kerekparos-talalkozas bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Gazda Gergely Úr!

    A II. kerület
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Kövér Blanka elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Kövér Blanka megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Gazda Gergely bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére