Válaszra vár

Egérúti kerékpár"út" - életveszély

Kedves Járólekő.hu!
Érd - Törökbálint - Buba - Kamaraerdő - Egér út - Kelenföldi pályaudvar - Bartók Béla út útvonalon megyek bringával dolgozni nyaranta nap mint nap.
A tegnapi nap lett elegem belőle, hogy mennyire katasztrofális állapotok uralkodnak az Egér út melletti kerékpárúton a Péterhegyi dűlő és a Borszéki utca között.
Az itt térkővel kirakott szakaszon vannak helyek ahol szerintem már közel életveszélyes az út: sok helyen élesen kiállnak a térkövek, de vannak olyan szakaszok ahol már hiányzik is 1-1 kő. Ezeknél nagyon könnyű úgy odacsípni egy kereket hogy az szinte azonnal kidurranjon, és úgy meg tudják dobni a kerékpárt is, hogy nagyon könnyű elesni.
Mintahogy egy két(!) évvel korábbi itteni bejegyzésből is kiderül:
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/104182/abroncsgyilkos-kerekparut-az-eger-ut-mellett
Azóta se történt semmi....
Így leírva nem tűnik vészesnek, de higgyék el, egy országúti kerékpárral helyismeret nélkül 15-20 km/h óra sebességgel már okozhat problémákat ez a szakasz.
A belváros felé haladva a Péterhegyi úti kereszteződés előtt a kerékpár út közepén lévő villanyoszlopot már alig lehet biztonságosan kikerülni, mert annyira benőtte a növényzet a biztonságosabb az úttól távolabb eső járda szakaszt. A növényzet egyébként az egész szakaszon nagyon elburjánzott, sokszor azért jó, hogy van rajtam bukósisak, mert így felfogja az ágak ütéseit. Viszont az előrelátást is sokszor akadályozzák.
Nem önöktől várom a helyzet megoldását, de tudnának abban segíteni, hogy hol és milyen formában érdemes erre felhívni a figyelmet?
A növényzet még hagyján, mert legfeljebb egyszer viszek egy metszőollót, és levágom a belógó növényi részeket, viszont az útburkolatot sajnos civil kurázsiból nem tudom megoldani, mert nem értek hozzá, és félek csak rosszabb lenne.

Ha esetleg tudják merre érdemes ezzel elindulni és hogyan akkor kérem jelezzenek vissza, mert pár fotó kiséretében megküldeném az illetékeseknek is.

Köszönettel:
Gáll Bence

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Dobogó út 6

Hozzászólások

  • Járókelő Csilla elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Gáll Benedek Bence hozzászólt a bejelentéshez.

    Itt egy adag kép:
  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia Bence!
    Kérjük, kommentben vagy emailben a kerdes@jarokelo.hu címre küldött üzenetben csatolj olyan kép(ek)et, amelye(ke)n a probléma környezete is könnyen beazonosítható, hogy ezzel is segítsük a
    ...
  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés állapotát "Feldolgozás alatt"-ról "Kiegészítésre vár"-ra.

  • Gáll Benedek Bence bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kerékpár út

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Dzurik Jozsef
    Illetékes: Budapest Közút
    Tétényi út (XI. kerület, Újbuda)
  • Válaszra vár
    3
    Válaszra vár
    3

    Áll az úton a víz

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Dombóvári út (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére