Megoldásra vár

Fasor nem megfelelő védelme

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2024.03.18.
Felhasználói hozzászólás:
“Ezért nem kell kőszórással segíteni a szabálytalan parkolókat, mert semmi se elég nekik. Amúgy vissza lehet nézni a Google utcaképén a 2011-es változatot, amikor nem volt felszórva, nem 45 fokos szögben, hanem párhuzamosan parkoltak (ott ahol nincs parkoló). Ezzel, hogy az önkormányzat (állítása szerint nem is saját területén) parkolót alakított ki, okozza azt, hogy ráállnak a fákra.”

——————

FRISSÍTÉS 2024.03.18.
A II. kerületi önkormányzat válasza:
“Célszerű lenne megkeresni az illetékes Budapest Közutat és a Fővárost, hogy mit gondolnak a kezelésükben lévő területről.
A témához:
Ezt a területet az Ördögárok mellett mindig is parkolásra használták. A Sodrás utca burkolat-felújítása során a Főváros és a Budapest Közút helyett raktuk úgy rendbe, hogy ne sárban kelljen parkolniuk parkoljanak, ezért lett feltöltve kőszórással. Ez megtörtént. Azóta nincs is panasz a sár miatt.
A parkoló autósok 45 fokban parkoltak mindig, mert így több hely van, és ráállnak a néhány éve ültetett fákra. A terület nem a miénk a Fővárosé. Mi volt előbb a parkolás, vagy a fa? Igazából a parkolás.”

———————

A zöldítést zászlajára tűző önkormányzat P+R parkolót alakított ki a jelzett szakaszon, amelynek eredményeképpen a parkoló autók a még meglévő, eddig érintetlen zöldfelületet tönkretették, rengeteg a sár, a fákra pedig folyamatosan ráparkolnak. A szabálytalan parkolás tömöríti a talajt, károsítja a gyökérzetet, törzssérülést okozhat, és a fák pusztulásukhoz vezethet. Korábban több bejelentés is felhívta az önkormányzat figyelmét a jelzett helyszínen a zöldfelületek tönkretételére, de amikor dönteni kellett a zöldfelületek megőrzése vagy a parkolóhelyek kialakítása között, az utóbbi mellett döntött. Igazán nem történt most sem más, mind ami gyakran történni szokott. Amikor a zöld érdek ütközik az autós érdekkel, az utóbbi folyamatosan felülkerekedik és hát itt az eredménye.
A környékbeli lakók bejelentései pedig nem számítanak.
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/94054/kiparkolt-zoldterulet
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/77791/elhanyagolt-saros-terulet
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/60516/zoldteruleten-parkolas

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Sodrás u. 1

Hozzászólások

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/137836/fasor-nem-megfelelo-vedelme bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Társaságunkhoz érkezett megkeresé
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Furcsállom, hogy miközben a „zöld” önkormányzat az elejétől kezdve támogatta a parkoló kialakítását, sőt azt át is vállalta, most, hogy probléma van belőle, már hirtelen nem tartja magát illetékesnek...
  • E. Mátyás elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • E. Mátyás megváltoztatta a bejelentés illetékesét "II. kerületi Városfejlesztő Zrt."-ról "Budapest Közút"-ra.

  • E. Mátyás megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2024.03.18. A II. kerületi önkormányzat válasza: “Célszerű lenne megkeresni az illetékes Budapest Közutat és a Fővárost, hogy mit gondolnak a kezelésükben lévő területről. A témához: Ezt a területet az Ördögárok mellett mindig is parkolásra használták. A Sodrás utca burkolat-felújítása során a Főv...

  • E. Mátyás megváltoztatta a bejelentés leírását "A zöldítést zászlajára tűző önkormányzat P+R parkolót alakított ki a jelzett szakaszon, amelynek eredményeképpen a parkoló autók a még meglévő, eddig érintetlen zöldfelületet tönkretették, rengeteg a sár, a fákra pedig folyamatosan ráparkolnak. A szabálytalan parkolás tömöríti a talajt, károsítja a gyökérzete...

  • Nagy Máté hozzászólt a bejelentéshez.

    Ezért nem kell kőszórással segíteni a szabálytalan parkolókat, mert semmi se elég nekik. Amúgy vissza lehet nézni a Google utcaképén a 2011-es változatot, amikor nem volt felszórva, nem 45 fokos szögb...
  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Admin!

    Célszerű lenne megkeresni az illetékes Budapest Közutat és a Fővárost, hogy mit gondolnak a kezelésükben lévő területről.

    A témához:
    Ezt a területet az Ördögárok mellett mindig is pa
    ...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ütközésig parkolnak. A szegély sem számít.
  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük észrevételét. Bejelentését rögzítettük és továbbítottuk. A bejelentésben foglalt probléma érdemi megoldásáig kérjük szíves türelmét.
  • Dr. Bede Péter József elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére