Megoldott

Kerékpárút a Margit hídon hirtelen leszűkül

FRISSÍTÉS 2023.12.20.

Bejelentő hozzászólása:
"Értem, hogy a kandeláber áthelyezésére nincs most lehetőség. Addig is nem lehetne -például a jobb oldalon sárga vonal felfestésével - a zebrától kezdődően folyamatosan leszűkíteni a kerékpárutat, hogy véletlenül se menjen neki a kerékpáros?"

Budapest Közút válasza:
"Tisztelt Varga Tamás Úr!

A Margit híd budai hídfőjétől kezdődően a kerékpárút fejlesztése az Európai Unió Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében valósul meg, a projekt lebonyolítója a BKK Zrt. A projekt keretében a lehajtó végén a Germanus Gyula park felől kiszélesedik a kerékpárút, az út és a kerékpárút között pedig - a közterület tulajdonos Fővárosi Önkormányzat kérése alapján - új zöldsáv létesült. Sajnos az eredetileg tervezett fejlesztés egészére a megemelkedett építőipari költségek miatt nem volt elegendő a korábban biztosított Uniós forrás, ezért a kerékpáros fejlesztést a BKK több projekelemre darabolta. A fent említett forráshiány miatt az összes tervezett projektelem nem valósult meg, így a Margit körutat érintő, és a kandeláber áthelyezését tartalmazó tervcsomagra már nem jutott forrás, így a kerékpárút a Margit híd budai hídfőjében a gyalogátkelőhelytől a híd felé a korábbival azonos nyomvonalon, a korábbi szélességekkel folytatódik.
Amennyiben újabb fejlesztési források nyílnak majd esetlegesen meg, természetesen társaságunk szorgalmazni fogja, hogy a Margit körúti elmaradt projektelem, és ezzel együtt a kandeláber áthelyezése is megvalósuljon, bár ebben az esetben sem lehet majd a hídon a jelenleginél szélesebb felületet biztosítani a kerékpározók számára."

-----

A Margit hídra Budán északról felkanyarodó kerékpáros eleinte kiszélesített kerékpárúton halad. A zebra után nem sokkal azonban ez a kiszélesítés megszűnik, mivel pár méterrel később egy villanyoszlop áll az útban. Jó volna,  ha a kerékpárút piros felfestése folyamatosan szűkülne le, és nem úgy mint most, hogy egy ponton a felfestés egy része hirtelen megszűnik.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Margit híd

Hozzászólások

  • T. Andrea lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Bejelentő visszajelzése alapján
  • Varga Tamás hozzászólt a bejelentéshez.

    Megoldódott. Lásd a mellékelt fotót.
  • Fischer Péter megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/135343/kerekparut-a-margit-hidon-hirtelen-leszukul bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Varga Tamás Úr!

    Társaságunk
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Pozsgay Benedek hozzászólt a bejelentéshez.

    Az azóta felfestett sárga csík ha lehet, még ront a helyzeten. A kijelölt sáv meghosszabbítása egyenesen nekivezet az oszlopnak. Érthető hogy az oszlop áthelyezése nagyobb költségekkel járna. A mellék...
  • Fónai Kende elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés leírását "A Margit hídra Budán északról felkanyarodó kerékpáros eleinte kiszélesített kerékpárúton halad. A zebra után nem sokkal azonban ez a kiszélesítés megszűnik, mivel pár méterrel később egy villanyoszlop áll az útban. Jó volna,  ha a kerékpárút piros felfestése folyamatosan szűkülne le, és nem úgy mint most, hogy...

  • Varga Tamás hozzászólt a bejelentéshez.

    Értem, hogy a kandeláber áthelyezésére nincs most lehetőség. Addig is nem lehetne -például a jobb oldalon sárga vonal felfestésével - a zebrától kezdődően folyamatosan leszűkíteni a kerékpárutat, hogy...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/135343/kerekparut-a-margit-hidon-hirtelen-leszukul bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Varga Tamás Úr!

    A Margit hí
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Varga Tamás bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére