Megoldott

Balesetveszélyes átkelési lehetőség

A II. kerületi Bem József - Tölgyfa utca kereszteződésben egy kanyarodó főútvonal halad a Margit híd irányába. A hatályos KRESZ szerint aki a kanyarodó főútvonalat keresztezi, avagy a főútvonalat elhagyó úttestet keresztezi gyalogosan, annak elsőbbsége van. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy az esetek 0%-ban adnak itt a gyalogosoknak elsőbbséget. Korábbi bejelentésben a Budapest Közút azt írta, gyalogos átkelőhelyet ide nem terveznek létesíteni.

Jelen bejelentéssel kapcsolatban korábban az alábbi bejelentések születtek:

https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/113815/szukseges-zebra

https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/61018/veszelyes-gyalogos-athaladasi-pontok

Ettől függetlenül a gépkocsivezetők KRESZ tudása hiányos és ez balesetveszélyes helyzetet teremt. Amennyiben egy gyalogos mégis merészel az elsőbbségével élni abban az esetben azt ledudálják mert feltehetően a gépkocsivezetők közül elenyészően tudják értelmezni ezt a forgalmi szituációt.

Arra kérem a Budapest Közutat, hogy ezen a helyszínen gyalogosok átkelésére figyelmeztető fényekkel illetve táblákkal továbbá szöveges figyelmeztető táblák kihelyezésével hívja fel a figyelmet az elsőbbségi viszonyokra.

Gépkocsi-gépkocsi viszonylatban ez korántsem példa nélküli. Több helyen előfordul ilyen szöveges tábla Budapesten, olyan helyeken ahol egyébként teljesen evidens KRESZ szabályra felirattal hívják fel a figyelmet.
Ebben a kereszteződésben ez különösen indokolt. Kértem tegyenek érte, hogy az elsőbbségüktől a gyalogosok ne az erőviszonyokban való gyengeségük miatt essenek el!

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Bem József u. 5

Hozzászólások

  • Tar Julcsi lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • F. Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Lett új zebra nem messze innen, igy javult az atátkelés. Az elágazáshoz pedig nem fognak zebrát tenni, mert kanyarba nem lehet zebrát tenni, a másik irányba nem messze pedig most raktak zebrát.
  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia Ábel!
    Segítenél nekünk? Történt fejlemény az elmúlt időszakban? Megoldódott a probléma?
    Köszönjük a segítséged és a visszajelzésed!
    A Járókelő csapatának nevében:
    László
  • Rózsa Ábel visszajelzésére vár.

  • Ügy Intéző megváltoztatta a bejelentés leírását "A II. kerületi Bem József - Tölgyfa utca kereszteződésben egy kanyarodó főútvonal halad a Margit híd irányába. A hatályos KRESZ szerint aki a kanyarodó főútvonalat keresztezi, avagy a főútvonalat elhagyó úttestet keresztezi gyalogosan, annak elsőbbsége van. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy az esetek 0%-ban adnak it...

  • Dániel Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Esetleg az ügyet érdemes lehet továbbítani a II. kerületnek, vagy egyenesen ÖRsi Gergőnek. Ha a Bp Közútnak nincs forrása - bár válasza alapján dolgozni nem akar - majd megoldja a kerület. Az ilyenekr...
  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/122165/balesetveszelyes-atkelesi-lehetoseg bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Rózsa Ábel Úr!

    Társaságunkhoz érkeze
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • F. Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Sokadjára merül fel. (Például itt ki lett már vesézve és válaszoltak is: https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/61018/veszelyes-gyalogos-athaladasi-pontok ) Megjegyzem, hogy a gyalogos ilyen esetb...
  • Ügy Intéző elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Ügy Intéző megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Rózsa Ábel bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére