Megoldott

Hiányzó festett gyalogátkelő + sebességkorlátozás

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Tárogató út 2. szám alatt található régi IBS épülettömb körül kérem és javaslom a gyalogosok fokozottabb védelmét. Az épülettömbben több általános iskola működik; azok az autósok, akik ezt nem tudják és a 30-as sebességkorlátozó táblát nem látják, veszélyeztetik a gyerekek épségét.

Az épülettömb körül több kérést is szeretnék megfogalmazni a biztonságosabb gyalogos forgalom érdekében:
1) A Budenz út Hűvösvölgyi útba torkolatnál egy gyalogátkelő felfestését szeretnénk kérni: rengeteg kisgyerekes család közlekedik gyalogosan az óvodák-bölcsődék (pl. Hűvösvölgyi út 18.) és az iskolák (régi IBS épület, Tárogató út 2.) között. A Budenz út felől fentről, lendületből érkezők nem számítanak a villanyoszlop mögül jobbról kilépő, vagy az iskola felől nekik balról érkező gyerekekre. Előre gurulnak, hogy belássák a forgalmas Hűvösvölgyi utat, nagyon veszélyes a kereszteződés a gyalogosok számára.
2) A Budenz út Budenz iskolától a Hűvösvölgyibe torkollásáig szakasza elején a Budenz iskolánál (CBA) nem észlelhető a 30-as tábla, ami egészen a Hűvösvölgyi utcáig érvényes elméletben. A hirdetőoszlop takarásában szinte senki nem veszi észre, az autósok látómezejéből kiesik. Az a Budenz utca felé közlekednek ki-be a gyerekek az IBS épületéből/-be és számos autós 50-60 km/h-val közlekedik lendülettel lefelé a lejtőn.
3) Ugyanígy a Hűvösvölgyi út felől felfelé egyirányú Bognár utca közepén, a lámpaoszlopra kihelyezett 30-as tábla sem látható, a kihajló bokor is takarja, illetve az autósok látómezejéből kiesik: sokan 50-60 km/h-val száguldanak fel a CBA-nál található kereszteződésig (ez a szakasz inkább a Budenz iskolába/-ból közlekedőket védi, de a lényeg ugyanaz).
4) A Tárogató út Hűvösvölgyi-Bognár utca közötti szakaszáról is hiányzik egy 30 km/h-ra korlátozó tábla (jól láthatóan), "Vigyázz, gyerekek!" felhívással. Aki nem tudja, hogy iskolák vannak ott és siet, veszélyezteti a kisiskolások épségét.

A többi szülő nevében is köszönöm, ha intézkednek a leírtak alapján.
Tisztelettel,
Csanaki Tímea

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Tárogató út 2

Hozzászólások

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére