Megoldott

Vadiúj kerékpárút "gyárilag" beépített zökkenőkkel

A Kacsa utca - Varsányi Irén utca - Széna tér vonalon felújították a járdán futó kerékpárutat viacolor burkolattal. Ez viszonylag jó minőségben sikerült, bár a közműfedők nem tökéletesek, de azt nehéz kiszintezni milliméterre. Viszont az útcsatlakozásoknál a szegély több helyen kiáll vagy le van süllyedve a kerékpárúthoz képest, amely nem felel meg az e-UT 03.04.13:2019 szabványnak, melynek az 1.2 pontja előírja, hogy a létesítményt úgy kell tervezni, hogy a kerékpározók számára kényelmes legyen. A zökkenő nem kényelmes. Sőt, a Bakfark Bálint utca sarkán legalább 2,5 centi magas. Máshol meg a szegélyhez képest kiemelkedik a kerékpárút és az úttest is, így kisebb arasznyi széles, 1 centi mély árok van. Néhány helyen pedig sikerült jól abszolválni ezt a nem mindennapi kihívást, hogy kerüljenek szintbe a felületek. A Széna téren a Csalogány-Margit találkozásnál a háromszög alakú járdaszigeten igyekeztek elkülöníteni színnel a kerékpáros és a gyalogos nyomot, de annyira kicsi a két szürke színű burkolat közt a különbség, hogy szerintem sötétben, este alig látszik. Célszerű lett volna bordó vagy vöröses műkőből készíteni a kerékpárutat, amely illeszkedett volna a közúti átvezetéshez. Így nem oldódik meg a gyalogos-kerékpáros forgalom szétválasztása, pedig a jelentősen eltérő szín jól jelezte volna, hogy melyik felület kinek lett megálmodva. Így hiába jeleztem korábban, hogy ezt a problémát hatékonyan kezelni kell, úgy tűnik a tervezőig nem jutott el a panasz, annak ellenére, hogy a Budapest Közút reagált rá, hogy a felújítás keretében megoldják. Most még talán nem késő változtatni.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Bakfark Bálint u. 1

Hozzászólások

  • M.K. Bori lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az illetékes visszajelzése alapján
  • Lenkei Péter visszajelzésére vár.

  • Lenkei Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    A Széna tér kész, egész jó lett. A felújítással érintett szakasz elején és végén persze még mindig nem sikerült síkba hozni a szegélyeket tökéletesen.
  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Cím!

    Mellékletben megküldjük a tárgyban szereplő bejelentésre írt tájékoztatásunkat melyet elektronikus aláírással láttunk el.

    Üdvözlettel:

    Budapest Közút Zrt.
    Útfenntartási Főosztály
    e-...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lenkei Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Úgy tűnik csoda történt! A pórnép óhaja meghalgattatott! Egy helyen javítják!
  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Érthetetlen!
    Köszönöm a bejelentést!
    Hasonló:
    https://jarokelo.hu/104845
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Lenkei Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Ügykezelő! Itt van még pár kép hozzá. Üdv: Lenkei Péter
  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia Péter!
    Kérjük, kommentben vagy emailben a kerdes@jarokelo.hu címre küldött üzenetben csatolj olyan kép(ek)et, amelye(ke)n a probléma környezete is könnyen beazonosítható, hogy ezzel is segítsük...
  • g g megváltoztatta a bejelentés állapotát "Új"-ról "Kiegészítésre vár"-ra.

  • Lenkei Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Ez a korábbi bejelentésem, amely a Széna téri háromszög alakú járdaszigetre vonatkozott, és most, a felújítás során sem sikerült jól megoldani: https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/87893/elkopott-kerekparut-burkolati-jel
  • Lenkei Péter bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére