Megoldatlan

Szemét és gaz a járdán

FRISSÍTÉS: 2022.08.15.
IX: ker. Önkormányzat válasza:
"Tisztelt Bejelentő!
Ezúton tájékoztatom, hogy az Illatos út híd alatti kb. 80 fm hosszú szakasza a 38230/41 hrsz-ú ingatlanhoz tartozó, nem a Ferencvárosi Önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő terület, és nem közterület. Az ingatlanon kiépített a MÁV tulajdonában és kezelésében lévő pályaszerkezetet tartó és az út felett átvezető vasúti híd pillérjéről beszélünk, mint a műtárgy részéről. Jelen esetben, hídon átközlekedő vasúti kocsik rezgésétől a műtárgy borításának, vakolatának hámlása okozta a szennyeződést. A Bp. IX. Illatos út MÁV aluljáró járdájának szennyeződésmentesítését a szennyeződést okozónak, vagy a műtárgy tulajdonosának kell elhárítania, így a feladat MÁV Zrt. kötelezettsége.
Az Illatos út további gyalogjárda szakaszára a főváros köztisztaságáról szóló Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. (VIII.1.) sz. önkormányzati rendelete 3. § (1) a) bekezdése az alábbiak szerint rendelkezik
"Az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles gondoskodni az ingatlan - beleértve az ingatlan nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészletet is - és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről, hóeltakarításáról és síkosság mentesítéséről."

Az ingatlan tulajdonossal szembeni a fenti rendelet betartatása érdekében kérjük a bejelentést Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugat-pesti Építésügyi és Építésfelügyeleti Osztály, mint az ügyben eljáró illetékes hatóság részére megküldeni szíveskedjen."
----------------------------
Március óta próbálom a IX. kerületi önkormányzattal megértetni hogy az Illatos úti járda, a Táblás utca és a Külső Mester utca közötti szakaszon, gazos, szemetes, balesetveszélyes. Próbáltam többször e-mail írni, kerestem őket telefonon. Végül, állítólag kimentek megnézni és rendben találták.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Illatos út 10

Hozzászólások

  • Járókelő László lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

    A panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CVXV. törvény által meghatározott 30 napos válaszadási határidőt a címzett 60 nappal túllépte, így a bejelentést Megoldatlan státusszal zártu...
  • Járókelő László megváltoztatta a bejelentés nevét "szemét és gaz a járdán"-ról "Szemét és gaz a járdán"-ra.

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "Március óta próbálom a IX. kerületi önkormányzattal megértetni hogy az Illatos úti járda, a Táblás utca és a Külső Mester utca közötti szakaszon, gazos, szemetes, balesetveszélyes. Próbáltam többször e-mail írni, kerestem őket telefonon. Végül, állítólag kimentek megnézni és rendben találták."-ról "FRISSÍT...

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "IX. kerület Ferencváros Önkormányzata"-ról "BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Ezúton tájékoztatom, hogy az Illatos út híd alatti kb. 80 fm hosszú szakasza a 38230/41 hrsz-ú ingatlanhoz tartozó, nem a Ferencvárosi Önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés helyét "Budapest, Budapesti Vegyiművek Rt., 19-23. SZ., 1097 Magyarország (47.45503440, 19.09994139, 16)"-ról "Budapest, Illatos út 10, 1097 Magyarország (47.45479796, 19.09844208, 16)"-ra.

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

  • Kiss Katalin bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Balesetveszélyes kerítés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala
    Baross Gábor utca (XVI. kerület)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Felmart rész

    Beküldés ideje:
    Illetékes: BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala
    Széna tér (I. kerület, Várkerület)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Tönkrement járdaburkolat

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Salkaházi Sára rakpart (IX. kerület, Ferencváros)
  Vissza az oldal tetejére