Megoldatlan

Hiányos bicikliút a Hungária körúton

Anonim Járókelő

A Hungária körúton jó lenne összefüggővé és egyszerűbbé tenni a kerékpárút vezetését. A Mogyoródi út - Vágány utca között egyszerűen hiányzik az út, nagy kerülővel bevisz a Hősök tere felé. Ez rendesen ki sincs táblázva, csak a BKK térképéről derül ki. Az egész Lágymányosi híd - Árpád híd szakaszon többször vált oldalt, néhol érthetetlen a vonalvezetés (Népligetnél a Vajda Péter utcánál).
Ami viszont az előbbieken túl elég égető probléma, az a Göncz városközpontnál lévő helyzet. A Váci út - Róbert Károly körút csomópont előtt mindkét irányból véget ér a bicikliút előtt. A mellékelt térképen pirossal jelölt vonalvezetés és hiány nehezíti a mindennapokat. Mégis hogy kéne itt biciklizni a tervezők szerint? A Honvéd kórház felől a Róbert Károly körút "belső" oldalán érkező bicikliút bemegy a Déryné utcába és ott vége még a Váci út előtt. A Buda (Margit-sziget) felé vezető szakasz a Váci út után, a Róbert Károly körút "külső" oldalán indul. A kettő között még biciklis nyom sincs, mint ajánlás. Tábla sincs, ami segítene navigálni, hogy merre. Mi lenne itt az elképzelés?
Ahogy autóval, villamossal, úgy biciklivel is egy fontos és gyors útvonal lehetne a Hungária körút, ami a külsőbb kerületeket kapcsolhatná össze biztonságosan biciklivel is. Legyen végre folytonos, jól járható a Hungária körút biciklivel, különös tekintettel a Göncz városközpont csomópontjára!

Probléma helyszíne
Budapest Árpád híd M

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Elnézést, de ez a bejelentés nem megoldott! Annak lehetne elfogadni, ha legalább a Váci út - Róbert Károly körút csomópontot kerülő útvonalat kitábláznák és nem ott kéne kitalálni az embernek vagy jár...
  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Főváros kerékpáros hálózata fokozatosan épült és épül ki. Egy-egy útvonalon többnyire komplex útfelújítási beruházás részeként létesül kerékpáros infrastruktúra. A Hungária krt.
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • megamaz ezmegaz hozzászólt a bejelentéshez.

    Ha a piros vonalon haladsz a megálló jelnél ne egyenesen menj tovább hanem onnan a barnás úton tovább az északi irányba lévő zebrához (pár 10m). Ott lehet kerékpárral is átmenni a felüljáró alatt
  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Behorpadt korlát

    Beküldés ideje:
    Beküldte: V. Áron
    Illetékes: Budapest Közút
    Hungária körút (X. kerület, Kőbánya)
  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Veszélyes süllyedés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: V. Áron
    Illetékes: Budapest Közút
    Hungária körút (X. kerület, Kőbánya)
  Vissza az oldal tetejére