Megoldott

Szeremi-Dombovari sarok szigorú kerékpársáv ív

Anonim Járókelő

Nagyon fontos kanyarodási ív szigorítás jutott eszébe valakinek.
A Szeremi-Dombovari sarkon feltétlen szükségét érezték, hogy oszlopokkal szigorúan kijelöljék a kanyarodás pontos helyét.
Csupán a munkálatok sorrendjével van némi probléma - márha egyáltalán várható még bármilyen munka a helyszínen, hiszen az oszlopokat másfél-két hete helyezték el.
Azzal már senki nem foglalkozott, hogy ahová a biciklist terelik, ott egy aknatető emelkedik ki a talajból, vagy mellette gödör (eső esetén pocsolya), pontosan a 90 fokos kanyar közepén...
Ez komolyan ennyire fontos volt? És ha már igen, akkor nem kellett volna helyre hozni a burkolatot, és utána szigorítani a nyomvonalat?
Borzasztó nagy szükség volt rá, hiszen nem mindegy, hogy a gyalogos aluljáróból érkező gyalogossal a biciklis esetleg fél méterrel korábban keresztezi egymást, ha a biciklis levágja a kanyart. Másról nem nagyon lehet szó, hiszen a laposabbik képen talán látszik, hogy a másik irányból a harmadik autóig tart csupán a járda, aztán már beton virágtartó van (az biztos nincs útban...).

Azt gondolom, hogy itt már akkor is idő szerű lett volna a burkolat és aknatető javítása, ha egyébként nem helyeztek volna el oszlopokat.

Tisztelettel várjuk a megoldást. (A többes számot azért merem használni, mert azt látom, hogy más bringás is inkább az oszlopok között szlalomozik, mint hogy az aknatető sarkán kockáztassa meg a bukást)

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, XI. kerület

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Előző bejegyzés magyarul, prediktív szövegbevitel nélkül :)
    Nekem is felkeltette az érdeklődésem a(z) uci-city fogalom, annál is inkább, mivel a piros sáv egyik oldalán ott vannak az új oszlopok, a má...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nekem is feljelentést az érdeklődésem az uci-city fogalom, annál is inkább, mivel a piros sáv egyik oldalán ott vannak az új oszlopok, a másik oldalán Viszontlátásra semmi, vagyis a fű.
    Azért az gyo...
  • Gajdov Géza hozzászólt a bejelentéshez.

    Valaki tudja, mi az "uni-city elem"?
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (9160)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A parkolásgátló oszlopok kihelyezése
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Gajdov Géza hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves László! Nem azt kértük, hogy rakják tele pollerel, hanem hogy valamit intézkedjenek, hogy lehessen a kerékpárutat használni, és a gyalogosok is meg tudják közelíteni az aluljáró lépcsőjét, mert...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ehhez csak gratulálni tudok. Klasszikusan az a helyzet, hogy "Akkor még jó ötletnek tűnt!".
    Ez most azt jelenti, hogy akkor az általam felvetett probléma, miszerint ez így balesetveszélyes, nem helyén
    ...
  • Gajdov Géza hozzászólt a bejelentéshez.

    A képen látható pollerek egy hasonló bejelentés nyomán kerültek ki (én/mi voltunk az: Magyar Kerékpárosklub Dél-Budai Területi Szervezete), ugyanis ott munkaidőben rendszeresen ráparkoltak a járdára,...
  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    2
    Megoldott
    2

    Kiálló vasdarab

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Balatoni út (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére