Megoldott

Balesetveszélyes, szabványnak nem megfelelő burkolati jelek

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS:2022.06.29.
Bejelentő jelzése:
Tisztelt Illetékes! Majd' 10 hónap elteltével ezúton érdeklődöm ismét, hogy mikorra tervezik a jelzett szabálytalanság orvoslását. Szerintem a kerület egyik legforgalmasabb kerékpáros tengelyén illene gyorsabban reagálnia a BKK-nak és az utca üzemeltetőjének.
--------------------

FRISSÍTÉS: 2021.10.21.
Bejelentő jelzése:
"Az Illetékes félreértelmezte a leírtakat, ezért a válasza is elfogadhatatlan. Leírom még egyszer: "A burkolati jelek veszélyes módon, éppen a konfliktuszónába irányítják a bringásokat, akiknek itt nem csak az utca keskenysége, hanem a lejtő miatt is egyértelműen az út közepén kellene haladniuk." - Kértem, hogy "adják meg, milyen szabvány vagy előírás vonatkozik ezekre a kialakításokra. Kérem, szépen a tervező, a kivitelező és az engedélyező elérhetőségeit is." Minderre továbbra is várom a választ az Illetékesektől. Amennyiben nem kapom meg, jogi útra fogom terelni az ügyet még azelőtt, hogy itt a hanyagság/hűtlen kezelés miatt sérülés történne. Köszönöm a megértést, bízom az együttműködésükben."

--------------------------
FRISSÍTÉS: 2021.10.15.
Budapest Közút válasza:
" Sajnálatos módon egy gázelosztó vezeték építési munkát követően a kerékpáros nyomokat nem a megfelelő helyre festette fel a kivitelező. A problémát már jelezték Társaságunk felé. Tekintettel arra, hogy az utca felújítását a II. Kerület Önkormányzata rövid távon (várhatóan jövőre) tervezi, és az időjárási viszonyok egyébként is egyre kevésbé teszik már lehetővé burkolati jelek felfestését, ezért idén már nem várható a felfestések áthelyezése. Mivel nem kerékpársáv felfestésről van szó, csak kerékpáros nyomról, aminek a fő funkciója az, hogy a gépjárművezetők részére jelzi a kerékpárosok fokozott jelenlétét az útvonalon és a kerékpárosok egyébként a forgalmi viszonyokat figyelembe vevő részen közlekedhetnek az egyirányú útpályán belül az útpálya jobb oldalán, így a balesetveszélyes helyzetek elkerülhetőek."

----------------------------------
A Varsányi Irén utca burkolatfelújítását követően az eredeti tervektől és a korábbi kialakítástól eltérő módon, rossz helyre festették fel az eredeti szándék szerint a kerékpározók és a sofőrök együttműködését segíteni hivatott "kerékpáros nyom"-okat. A burkolati jelek veszélyes módon, éppen a konfliktuszónába irányítják a bringásokat, akiknek itt nem csak az utca keskenysége, hanem a lejtő miatt is egyértelműen az út közepén kellene haladniuk egészen a Kapás utcáig, ahol már elegendő szélesség állhat rendelkezésre ahhoz, hogy autóval szabályosan elhaladhassak mellettük. A tapasztalatlanabbak a nyomokat követve éppen a kiparkoló autókhoz túl közel próbálnak haladni (van ahol a jeleket egészen az autók alá sikerült festeni). Egyáltalán, miért nem alakították át itt is tolatva beállósra a parkolósávot? Sokkal könnyebben megadnánk az elsőbbséget a balról érkező bringásnak, amikor kiállok a kocsimmal. Kérem, hogy minél előbb javítsák ezeket a jeleket, a második kerület teljes lakossága itt bringázik a Duna felé, ez így nagyon veszélyes. Kérem, hogy adják meg, milyen szabvány vagy előírás vonatkozik ezekre a kialakításokra. Kérem, szépen a tervező, a kivitelező és az engedélyező elérhetőségeit is (remélem, nem kell ezért külön közérdekű adatigénylést kezdeményeznem). Köszönöm. Segítő közreműködésükben bízva, üdvözlettel: Egy helyi autós.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Varsányi Irén u. 35

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ez semmiképpen nem "megoldott", hanem a jól ismert bürokrata kifogás ahelyett, hogy belátnák: hibáztak. Helyi lakosként elfogadhatatlan számomra ez a mentalitás.
  • W Kriszta lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az illetékes válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/90822/balesetveszelyes-szabvanynak-nem-megfelelo-burkolati-jelek bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Tár
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Captain Traffic hozzászólt a bejelentéshez.

    Naponta többszáz kerékpáros tudja kikerülni a parkolóból esetleg kilógó autót. Neked miért nem sikerül? Egyébként olvasd el a KRESZ-t, hogy mit ír a kerékpáros nyomról. Meg fogsz lepődni...
  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "A Varsányi Irén utca burkolatfelújítását követően az eredeti tervektől és a korábbi kialakítástól eltérő módon, rossz helyre festették fel az eredeti szándék szerint a kerékpározók és a sofőrök együttműködését segíteni hivatott "kerékpáros nyom"-okat. A burkolati jelek veszélyes módon, éppen a konfliktusz...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Illetékes! Majd' 10 hónap elteltével ezúton érdeklődöm ismét, hogy mikorra tervezik a jelzett szabálytalanság orvoslását. Szerintem a kerület egyik legforgalmasabb kerékpáros tengelyén illene...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    Az Illetékes félreértelmezte a leírtakat, ezért a válasza is elfogadhatatlan. Leírom még egyszer: "A burkolati jelek veszélyes módon, éppen a konfliktuszónába irányítják a br
    ...
  • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 90822-es számú megkeresésre Társaságunk az alábbi választ adja:

    Tisztelt Bejelentő!

    Sajnálatos módon egy gázelosztó vezeték építési munkát követően a kerékpáros nyomokat
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Hiányzó kiegészítő tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Kacsa utca (II. kerület)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Kidöntött tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Rácz András
    Illetékes: Budapest Közút
    Kis Rókus utca (II. kerület)
  Vissza az oldal tetejére