Megoldatlan

Kerékpáros átvezetés a járdára vezet

FRISSÍTÉS 2021. 07. 16.

Köszönöm a visszajelzést - ezzel a válasszal az a problémám, hogy úgy tesz, mintha a járdán biciklizés rendben lenne:

"Aki nem ezt választja, az a korábbi kapcsolatot, a járdán történő áthaladást is választhatja, ott a gyalogosokra kiemelt figyelmet fordítva lehet haladni és jobbra a Hamzsabégi útra lehet kanyarodni."

- de hát a Kreszből semmilyen módon nem következik, hogy egy olyan úton, ahol egyébként még kerékpársáv is van, bármilyen mértékben is szabályos lenne a járdán biciklizni. Szerintem nem szerencsés, hogy ilyen kialakítások vannak városszerte, amik az elrendezésük révén a szabályokkal egyébként ellentétes használatra ösztönöznek.

Ha egyszer - nagyon helyesen - tilos a járdán biciklizni (néhány olyan kivétel mellett, amik közül e konkrét helyszínen semelyik nem releváns), akkor miért csinálunk úgy, mintha ez egyéni választás kérdése lenne?

----------------------

FRISSÍTÉS 2021. 06. 21.

BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza:

A Fehérvári úton a Hamzsabégi úti kereszteződésnél két lehetősége van a kerékpárosoknak: az egyik az Ön által leírt útpályán közlekedés amely a Hamzsabégi úton egy kerékpáros jellel, és másik irányba nyommal jelezve van. A kereszteződésben (útpályán) a kerékpárosok akkor is haladhatnak a KRESZ általános szabályai szerint, ha nincs külön kerékpáros nyom felfestve.
Aki nem ezt választja, az a korábbi kapcsolatot, a járdán történő áthaladást is választhatja, ott a gyalogosokra kiemelt figyelmet fordítva lehet haladni és jobbra a Hamzsabégi útra lehet kanyarodni. Mivel azonban a járdán nincs kijelölt kerékpárút, ezért a járdáról való lehajtásnál a Hamzsabégi úti torkolatnál nincs kihelyezve külön elsőbbségadási kötelezettséget jelző tábla.

----------------------

Kerékpáros átvezetés a járdára vezet, pedig mellette megy a kerékpáros nyom

A Fehérvári út - Hamzsabégi út keresztezésben kiépült lámpás csomópont jelenleg a nyugat felől érkező kerékpárosokat a Fehérvári út keleti járdájára vezeti, de ott se tábla, se felfestés nem jelzi, hogy kerékpárral fel lehetne hajtani - a logikus irány az úttesten továbbközlekedés lenne egy bal-, majd rögtön egy jobbkanyarral a Hamzsabégi útra (ahol kerékpáros nyom is fel van festve), az átvezetés kialakítása azonban nem ezt sugallja.

Fordítva még kevésbé követhető, még kevésbé "jól olvasható" a kialakítás: a Hamzsabégi úton kelet felől érkező kerékpáros megérkezik a lámpás kereszteződéshez, ahonnan szabályosan csak az autókkal együtt, nagy ívben kanyarodhat balra, hiszen a járdáról induló kerékpáros átvezetésre ebből az irányból sem utal se tábla, se felfestés.

Javaslom a kialakítás egyértelműsítését

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Fehérvári út 38

Hozzászólások

  • Baranyai Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

    jaj de kellemetlenek ezek a válaszok :((
  • Reith Péter lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 84117 -as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Mint azt már korábbi válaszunkban is megírtuk, a kerékpáros átvezetésen nem változtatunk. A ke
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2021.06.07. Kerületi Önkormányzat továbbította Budapest Közút részére. --------------------------- Kerékpáros átvezetés a járdára vezet, pedig mellette megy a kerékpáros nyom A Fehérvári út - Hamzsabégi út keresztezésben kiépült lámpás csomópont jelenleg a nyugat felől érkező kerékpárosokat a F...

  • Baranyai Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves adminok! Legutóbbi hozzászólásom kapcsán szeretném kérdezni, hogy lehet-e opció a probléma újranyitása.
  • Baranyai Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a visszajelzést - ezzel a válasszal az a problémám, hogy úgy tesz, mintha a járdán biciklizés rendben lenne:

    "Aki nem ezt választja, az a korábbi kapcsolatot, a járdán történő áthaladást is
    ...
  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2021.06.07. Kerületi Önkormányzat továbbította Budapest Közút részére. --------------------------- A Fehérvári út - Hamzsabégi út keresztezésben kiépült lámpás csomópont jelenleg a nyugat felől érkező kerékpárosokat a Fehérvári út keleti járdájára vezeti, de ott se tábla, se felfestés nem jelzi, ...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Kerékpáros átvezetés a járdára vezet, pedig mellette megy a kerékpáros nyom"-ról "Kerékpáros átvezetés a járdára vezet"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 84117-as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő !

    A Fehérvári úton a Hamzsabégi úti kereszteződésnél két lehetősége van a kerékpárosoknak: az
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "A Fehérvári út - Hamzsabégi út keresztezésben kiépült lámpás csomópont jelenleg a nyugat felől érkező kerékpárosokat a Fehérvári út keleti járdájára vezeti, de ott se tábla, se felfestés nem jelzi, hogy kerékpárral fel lehetne hajtani - a logikus irány az úttesten továbbközlekedés lenne egy bal-, majd rögtön ...

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

  • Baranyai Zsolt bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére