Megoldatlan

Veszélyes pollerek a kerékpárút szélén

Kedves Illetékes Hatóság!

Az Újpesti rakparton haladó kerékpárút autóút felőli szélén pollerek sora található, amelyek (vélelmem szerint) fokozott veszélyt jelentenek a kerékpározókra, mivel egy esetleges (kerékpárosok közti) karambol esetében az oszlopra esve súlyos fej- vagy mellkasi sérülést szenvedhetnek a kerékpározók.

Úgy vélem, biztonságosabb lenne egy olyan megoldás, mint a Róbert Károly körút melletti kerékpárút Béke tér és Váci út közötti szakasza, ahol U alakú korlátok választják el a kerékpárutat az autóúttól. Megoldható ilyen kialakítás mellett is a gyalogos közlekedés lehetővé tétele (ami érv lehetne a polleres megoldás megtartása mellett), ha a korlátok közt néhány korlátonként kimarad hely.

Vitathatatlanul költséges művelet volna az Újpesti rakpart teljes hosszában lecserélni a pollereket, így inkább arra vonatkozik kérdésem, hogy készült-e közlekedés-biztonsági felülvizsgálat az adott szakaszra, esetleg tervben van-e valamilyen beruházás, amely során a régi (egyébként síkosságmentesítéstől jelentősen korrodált) oszlopok korlátra történő cseréje.

Köszönöm válaszukat!

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Carl Lutz rkp. 9

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az év folyamán nem várható megoldás, csak 'A területet érintő esetleges nagyobb beruházás részeként"
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Információink szerint jelenleg nincs tervben olyan beruházás, amelyben az egész XIII. kerületi felső rakparti szakaszon cserélnék a parkoásgátló oszlopokat hajlított csőkorlátokra
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Horvath Barbara hozzászólt a bejelentéshez.

    Ezektől az árpád híd felé haladva mindig bejojoznak a szemeim... ha esetleg lecserélik, tök jó lenne, ha közelebb raknák a széléhez a padka felé, 30-40 centit nyernénk vele a kerékpárúton, ami kétirán...
  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Bortei-Doku Shaun bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére