Megoldatlan

Műanyag szalagok az erdőben

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021. 04. 05.
Tisztelt Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezetügyi Főosztály!

Kérem szíves segítségüket az alábbi probléma megoldásában. A FÖRI ugyanis jó ötletnek gondolja, hogy Budapest egyik védett természeti területét soha le nem bomló, a környezetbe nem illő műanyag szalagokkal aggassa tele. Hiába kerestük őket többen is, szerintük ez az egyetlen megoldás arra, hogy a renitens erdőlátogatók ne térjenek le a kijelölt(?) ösvényről.

Remélem, Önöknek sikerül rávenni az önkormányzati céget, hogy ne menjenek szembe a Főpolgármesteri Hivatal környezet- és klímavédelmi céljaival.

----------------------

FRISSÍTÉS 2021. 03. 30.
Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság válasza:

A bejelentést követően, 2021. március 18-án helyszíni hatósági ellenőrzésre került sor a Rendészeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata által. A hatósági ellenőrzés során az említett jelzőszalagok lecserélésre, illetve pótlásra kerültek. Tájékoztatom továbbá, hogy a jelzőszalagok kihelyezése szükséges a védett értékek megóvása érdekében, hogy az arra látogató kirándulók a kijelölt ösvényről ne térjenek le.

----------------------

FRISSÍTÉS 2021. 03. 30.
II. Kerület Önkormányzat válasza:

Az adott terület a Magyar Állam tulajdonában van, amelynek kezelője az állami tulajdonú Pilisi Parkerdő Zrt. A terület és a túraútvonalak a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében vannak.

----------------------

Tisztelt FÖRI!

Szomorúan tapasztaltam, hogy az Apáthy-szikla természetvédelmi terület tanösvényét számos helyen az Önök nevével és logójával ellátott műanyag szalagok tarkítják. Úgy vélem, ezek a szalagok sem megjelenésüket, sem anyagukat, sem céljukat tekintve nem illenek semmilyen erdőbe. Egyrészt soha le nem bomló műanyagból készültek, másrészt folyamatosan rongálja őket a szél és az erdőjárók is, így gyakorlatilag kijelenthető, hogy Önök akaratlanul is szemetelik az erdőt, figyelembe véve azt is, hogy ahol már szükség volt a szalagok cseréjére, ott a korábbi szalag maradványát egész egyszerűen a fára csomózva hagyták, ez több helyen is megfigyelhető.

Mindemellett kijelenthető, hogy a helyenként tüntetőleg kikötött szalagdarabok gyakorlatilag senkit sem riasztanak vissza, azokat bárki könnyedén kikerülheti, így semmilyen célt nem érnek el ezzel azon kívül, hogy rombolják a természet látképét, valamint szennyezik a környezetet. Úgy vélem, a Főváros jelenlegi környezetpolitikai elképzeléseivel sem áll összhangban az, hogy egy erdő fáit műanyag szalagokkal tekerik körbe.

Összességében tehát elmondható, hogy ezek a szalagok csúnyák, szennyezik a környezetet, nem illenek egy erdőbe, és mindemellett haszontalanok is. Amennyiben valahol balesetveszély miatt meg szeretnék akadályozni az átjárást, kérem, helyezzenek ki (lehetőleg fából készült) korlátokat, de a jelenlegi megoldás (nem véletlenül) példátlan.

Bízom benne, hogy fentieket mérlegelve Önök is belátják, hogy egy erdőben nincs helye műanyag szalagoknak. Kérem, szíveskedjenek a szalagokat mihamarabb és maradéktalanul eltávolítani!

Munkájukat köszönöm!

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Nagybányai út 62b

Hozzászólások

  • Fónai Kende lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem tudom elfogadni az illetékes válaszát, csak megismételték a FÖRI-t. Megoldatlan.
  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    A z illetékes válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Jarokelo.hu!

    Köszönettel vettük megkeresésüket a honlapjukon megjelent 80622 számú, „Műanyag szalagok az erdőben” tárgyú panasszal kapcsolatban, melyre az alábbi tájékoztatást adjuk:

    Tiszt
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt FÖRI! Szomorúan tapasztaltam, hogy az Apáthy-szikla természetvédelmi terület tanösvényét számos helyen az Önök nevével és logójával ellátott műanyag szalagok tarkítják. Úgy vélem, ezek a szalagok sem megjelenésüket, sem anyagukat, sem céljukat tekintve nem illenek semmilyen erdőbe. Egyrészt soha le nem bom...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Pilisi Parkerdő"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Küldjétek el kérlek ezzel a frissítéssel a Főpolgármesteri Hivatalnak. Köszi!
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezetügyi Főosztály!

    Kérem szíves segítségüket az alábbi probléma megoldásában. A FÖRI ugyanis jó ötletnek gondolja, hogy Budapest egyik védett természe
    ...
  • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

  • S Dominik lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    a jelzőszalagok kihelyezése szükséges a védett értékek megóvása érdekében, hogy az arra látogató kirándulók a kijelölt ösvényről ne térjenek le.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Azt mondjuk nem értem, a FÖRI-s szalagok ügye hogyan került a II. kerületi önkormányzathoz és a Pilisi Parkerdőhöz.
  • Járókelő Zsófia elküldte az ügyet az illetékesnek: Pilisi Parkerdő

  • Járókelő Zsófia megváltoztatta a bejelentés illetékesét "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ról "Pilisi Parkerdő"-ra.

  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!

    Az adott terület a Magyar Állam tulajdonában van, amelynek kezelője az állami tulajdonú Pilisi Parkerdő Zrt. A terület és a túraútvonalak a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében vannak...
  • Suszter Dominik hozzászólt a bejelentéshez.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Környezetvédelem: 0
    Esztétika: 0
    Hatékonyság: 0
  • Fónai Kende elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére