Megoldatlan

Hiányos besorolást jelző tábla

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021.03.05.

Bejelentő hozzászólása:
"Készítettem ma egy újabb fotót a helyszínről, a táblától egy kicsit távolabbról. Látszik, hogy a kerékpáros nyom is úgy van felfestve, mintha a belső sávban akarná tartani a kerékpárost, ezért is nagyon zavaró a helyszín, és ragad be könnyen a kerékpáros a belső sávba, ha először jár erre és nem ismeri a kereszteződést. Ha nem lehet a sávjelző táblát kiegészíteni, akkor az a kérésem, hogy a kerékpáros nyom felfestés legyen egyértelműbb, és ahol a képen a közelebbi nyom látszik, ott valahogy úgy módosuljon a felfestés, hogy jelezze a kerékpárosoknak, hogy mindenki térjen ki a jobb oldali sávba és ne előrefele mutasson a felfestés.
Kérem szépen ennek alapján az ügy újbóli megnyitását és továbbítását az illetékeseknek."

---

A Csepeli Kossuth Lajos utcában az első (esti) fotón az út szélén látható besorolás rendjét jelző tábla hiányos, mert nem mutatja, hogy a kereszteződés után jobbra forduló sávból kerékpárosok egyenesen is haladhatnak tovább. A kereszteződés után kitett táblán ez már szerepel (ez nem saját kép, hanem a Google Street View-ból másoltam ki). Szükség lenne egy olyan kiegészítésre az első táblán is, mint ami a másodikon szerepel, mert így nagyon megtévesztő azon kerékpárosok számára, akik még nem ismerik a forgalmi rendet. (Saját tapasztalat: először itt járva teljesen feleslegesen besoroltam bringával a kereszteződés előtt a jobbról második sávba, és valószínűleg nem én voltam az egyetlen, akit így félrevezetett ez a tábla. Mivel bringával minden balra sávváltás potenciálisan magasabb veszélyt jelent, mint az út jobb szélén egyenesen haladni, így a szükséges kiegészítés kitétele biztosan csökkenteni fogja ezen az útszakaszon kerékpáros balesetek bekövetkezésének a valószínűségét).

Probléma helyszíne
Budapest XXI. kerület, Csepel, Kossuth Lajos u. 112

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "A Csepeli Kossuth Lajos utcában az első (esti) fotón az út szélén látható besorolás rendjét jelző tábla hiányos, mert nem mutatja, hogy a kereszteződés után jobbra forduló sávból kerékpárosok egyenesen is haladhatnak tovább. A kereszteződés után kitett táblán ez már szerepel (ez nem saját kép, hanem a Google Street View-b...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Készítettem ma egy újabb fotót a helyszínről, a táblától egy kicsit távolabbról. Látszik, hogy a kerékpáros nyom is úgy van felfestve, mintha a belső sávban akarná tartani a kerékpárost, ezért is nagy...
  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az illetékes válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    A Kossuth Lajos utcai besorolás rendjét jelző táblával kapcsolatos bejelentésére válaszunk a következő:
    Köszönjük észrevételét, de a Szent István úti kereszteződésen át lehet (kel
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    A Budapest Közút az illetékes a főváros szinte teljes forgalomtechnikai rendszerének üzemeltetéséért.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Itt még hiányzik a válasz - közel 5 hónapja. A helyzet viszont változatlan, a tábla a mai napig nem lett megfelelően korrigálva. Biztos, hogy fővárosi útról van szó és nem a kerületi önkormányzat a fenntartó?
  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére