Megoldatlan

Kerékpáros elsőbbség megvédése

Az Árpád híd Népfürdő utcai felhajtójánál a hídon haladó kerékpárúton haladóknak elsőbbsége van a hídra felhajtókkal, és a hídról lehajtókkal szemben.

Míg a felhajtónál ezt "elsőbbségadás kötelező" tábla jelöli kerékpárút kiegészítő táblával, addig a lehajtó esetében a Kresz szabályai szerint kellene elsőbbséget adniuk az autósoknak a párhuzamosan haladó kerékpárosok részére.

A helyzet azonban sajnos a következő:
Naponta kétszer haladok el ezen az úton, és az esetek 80%-ában meg kell küzdeni az elsőbbségért, a hídról lekanyarodók közül a többség megadja az elsőbbséget, a hídra felhajtó autósok döntő többsége azonban csak arra figyel, hogy be tudjon sorolni lassítás nélkül, tehát a hídon közeledő autókat figyeli, az elsőbbségre figyelmeztető táblát észre sem veszik, sokszor a feléjük közeledő kerékpárost sem.

A balesetveszély mindennapos, rendszeresen látok helyszínelő rendőröket ezen a helyen, épp a napokban is elcsaptak egy áthaladó kerékpárost.

Fontosnak tartanám a kerékpárút fokozott védelmét, az alábbiak szerint:
-elsőbbségadás kötelező tábla helyett STOP tábla,
-erre figyelmeztető burkolatfestés
-lassítóbordák elhelyezése az úttesten
-a kerékpáros átkelő sávjának élénk színűre festése

Amióta a felhajtónál levő lámpa ki lett kapcsolva, a balesetveszély fennáll, jó lenne megelőzni, hogy valakinek itt érjen véget az élete.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, XIII. kerület

Hozzászólások

  • Garda Milán hozzászólt a bejelentéshez.

    autós- lehet, hogy nem kell nézni az autókat, de mégis az érkező autósok 80%-a nagy gázzal, lendülettel, erősen balra kitekert fejjel igyekszik fékezés nélkül felhajtani a hídra. Bicajjal a hídról lej...
  • Kelemen Boldizsár hozzászólt a bejelentéshez.

    A stop tábla nem az autós, hanem pont a kerékpáros keresztforgalom miatt lenne indokolt. A fekvőrendőr lehet, hogy tényleg túlzás. Egy épeszű bringásak egyébként van hátul is szeme, még ha elsőbbsége...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Naponta járok arra autóval. Nem kell a többi autót figyelni, mert az a sáv, ahová kanyarodok, az ott kezdődik. A stop tábla teljesen felesleges, a fekvőrendőr meg egyenesen túlzás. Viszont sokat segí...
  • Kelemen Boldizsár hozzászólt a bejelentéshez.

    Már valami történt azóta, de nem a fent javasoltak valósultak meg.
    (Azért látszik a jószándék :))
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésben említett kereszteződést szakembereink felülvizsgálták, a szükséges módosítások végrehajtására pedig felkértük a BKK Közút Zrt.-t.

    Köszönjük a b...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Kelemen Boldizsár hozzászólt a bejelentéshez.

    Én meg nem értem, hogy miért van már kb. évek óta ez az "ideiglenes" forgalmi rend, a ténylegesen ideiglenes terelőtáblákkal, sávlezárásokkal. Ha ez valamiféle tesztidőszak volt, akkor szerintem elege...
  • Banovec Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    A felfestések már amúgy is alig látszanak.

    Én egy fekvőrendőrt is kilátásba helyeznék.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Garda Milán bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére