Megoldatlan

Rákos-patak-menti kerékpárút 1.

Anonim Járókelő

Ezek a múltból ittmaradt kerékpárutak mára teljesen használhatatlan állapotúak lettek. A karbantartásukat elhanyagolják, annak ellenére, hogy használják az infrastruktúrát, mivel van.
Nem csak használhatatlanok ezek a kerékpárutak, sokszor feleslegesek itt, mert csak bosszantó a vonalvezetése, vagy kisforgalmú utcák mellett halad, ahol lehetne a közúton is menni.
Néhol ki se lehet találni hol vannak, mivel hiányosak a jelzések. A Rákos-patak-menti kerékpárút legeleje a Cserhalom utcánál kezdődik, viszont közel s távol nincs normálisan kitáblázva, pláne felfestve. Tábla épp itt van.
Az úton kellene lennie kerékpáros átkelőnek, ez nincs vagy teljesen lekopott az évek alatt. Aztán egy viacolor térkővel kirakott kis szakasz jön, ami kitart kb. 10 méterig, majd ott keresztez egy évtizedek óta nem használt iparvágányt. Utána aszfaltburkolat van, de a hídnál semmilyen tábla nincs, hogy most merre is kéne menni. Jobbra. Majd fel egy keskeny feljárón a gyalogátkelőhöz, amihez nem tartozik kerékpáros átkelő, még a padka sincs lesüllyesztve. Na ez a szakasz teljesen felesleges, praktikusabb menni a Cserhalom-Vizafogó utcán.

A Váci út túloldalától kezdve már jobb lenne a helyzet, ha nem lenne olyan keskeny az aszfaltburkolat és ha lenne közvilágítás. Itt naplemente után teljesen sötét van, az utat nem látni.
A kerékpárút folytatására átkelni a Madarász Viktor, Göncöl, Béke, Reitter Ferenc utcáknál szabálytalan is, balesetveszélyes is. Nem megfelelő a kialakításuk, nagy a szintkülönbség a kerékpárút (járda) és a közút között, kerékpáros átkelő egyik útra sincs felfestve. Az útbaigazító táblák néha itt, néha ott vannak, néha így, néha úgy állnak, néha vannak, néha nincsenek. Az elsőbbségadás kötelező és a kerékpárút vagy gyalog-és kerékpárút kezdete/vége táblákkal ugyanez a helyzet, de néha csak a bal oldalon van vagy nincs, ami nem szabályos, néha pedig nagyobb vagy kisebb a szabványosnál.

A Béke út és a Tahi út között szintén idejétmúlt, felesleges, balesetveszélyes, szabálytalan a gyalog-és kerékpárút. Rendkívül keskeny az a rész, ami random, néhol kerékpárútnak, néhol gyalog-és kerékpárútnak van kitáblázva. Ezen a szakaszon notóriusan rossz oldalon is vannak a táblák.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, XIII. kerület

Hozzászólások

  • Békésy János hozzászólt a bejelentéshez.

    A rákos-patak és Dorozsmai utca találkozásánál valaki már 2 hete zöld festékkel körbekeretezte a veszélyes kátyúkat. Meglehetősen sok van belőlük 50 méteren belül, amik - különösen sötét időszakokban...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Bejelentése nyomán felülvizsgáltuk a Rákos-patak menti kerékpárutat a XIII. kerület, Tatai úttól a Cserhalom utcáig. A szakmai bejáráson több hiányzó vagy rosszul elhelyezett táblá
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Sági Katalin elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére