Megoldatlan

Kaphatnának védelmet a járdán a gyalogosok?

Anonim Járókelő

Küldöm ezt a VI. ker.-i önkormányzatnak is!

Egy csomó utcában megengedett már a kerékpárosok forgalommal szembeni behajtása is, az autós parkolók átfestése és azok számának csökkentése, valamint nyilván iszonyat költségek árán.

MÉGIS: Lassan már ott tartunk, hogy félve kell kilépni a járdára a házból, mert ezerrel száguldoznak a kerékpárosok, és persze a robogósok is, bár volt már példa nagymotoros végighajtásra is, ÉS MÉGCSAK NEM IS LASSAN!!! A gyalogos meg ugorjon félre, ha tud.

Sokszor az a kifogás, hogy "nagyon rázós a kockaköves úttest". Csakhogy a járdán az ott a kerekezőknek semmi keresnivalója nincsen!

Kisgyermekes, babakocsis, idős, kutyás és egyáltalán minden gyalogos szeretné biztonságban tudni magát a GYALOGjárdán!!!

A kérdésem az, hogy a gyalogosok nem kaphatnának védelmet a járdákon??? Ha szólunk, az a válasz, hogy ők ott mennek, ahol nekik tetszik, és még jó, ha csak szópárbaj alakul ki az ilyen találkozásokkor és nem atrocitás vagy ami még rosszabb, baleset! Olyan még fordult elő, hogy elnézést kérve lementek volna az úttestre!

A kerékpárosok nem ismerik a KRESZ-t, vagy ha igen, akkor a legtöbb magasról tesznek rá, hiszen jelzés híján, nem felelősségre vonhatóak! Arról már nem is beszélve, hogy sem csengőjük, sem világításuk nincs sok esetben.

Nagyon jó volna, ha áthúzott kerékpár piktogrammokat festene fel a járdákra az erre illetékes, hátha segítene elérni, hogy a járda újra leginkább a gyalogosoké legyen!

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, VI. kerület

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A BKK válaszából:
    "A KRESZ előírásai szerint csak abban az esetben lehetséges a gyalogjárdán kerékpározni, amennyiben az úttest erre alkalmatlan. Mivel az Eötvös utca más belvárosi utcákhoz hasonlóan
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Bejelentésére az alábbi tájékoztatást adjuk:

    Budapest közigazgatási területén - így Terézvárosban is - fővárosi beruházás keretében több tranzitforgalmat lebonyolító egyirányú
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    A KRESZ előírásai szerint csak abban az esetben lehetséges a gyalogjárdán kerékpározni, amennyiben az úttest erre alkalmatlan. Mivel az Eötvös utca más belvárosi utcákhoz hasonlóan
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Gondoltam. :(
    Szóval, patthelyzet.
    Ilyenkor szokott következni az önbíráskodás. :(

    Attól még, hogy jogszabály nem ír elő felfestést, még elgondolkodhatnának rajta - hiszen nem is tiltja!!!
    Helyi kezd...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Budapest közigazgatási területén - így Terézvárosban is - fővárosi beruházás keretében több tranzitforgalmat lebonyolító egyirányú utcában bevezetésre került a kétirányú kerékpáros forgalom. Panaszáva...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: VI. kerület Terézváros Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére