Megoldatlan

Rosszul (v. nem)tervezett kerékpárút csatlakozás

Amiről szó van, az a Nagy Lajos király útaj felüljáróról érkező kerékpárút, ami a Teleki Blanka utcába lehetetlen módon csatlakozik, Budapest egyik szégyenfoltja, a Rákosrendező pályaudvar tágabb térségében.
A probléma a kerékpárút folytatásaként, a BVSC pálya keritése mellé közvetlenül nemrég épített járdával van (vagy nem is lehet tudni hogy micsoda, talán kerékpárút), hogy a kettő találkozása nem esik egyvonalba, és ezért így nyagyon balesetveszélyes.
A csatolt képen látható kislány épp akkor (tegnap) esett itt egy nagyot, mert nem tudta elég ügyesen bevenni ezt a cik-cakkos kanyart, amiben az sem segített, hogy mint a képen is látható, a szilárd út melleti murvás terület eléggé lesüllyedt, így egy kb. jó 8 centis padkát képezett. Szerencsére, csak a tértéről jött le a glazúr, és nem szenvedett súlyosabb sérülést.
Kérném szépen ezért nyomatékkal a terület gazdáját, hogy szüntesse meg ezt a balesetveszélyt, és hozza utólagossan egyvonalba a két út csatlakozását, oly módon, hogy ne legyen benne kis ívű S-kanyar, hogy kerékpárral is bevehető legyen biztonsággal, miközben nem szűkül le nyomvonal szélessége. Azt gondolom nem lesz könnyű kinyomozni, hogy ki a terület és az utak gazdája, és ki a felelős ezért a helyzetért, ezért már most előre is kérem az érintetteket, hogy legyenek szívesek ne tologassák a felelősséget egymásnak körbe-körbe! (pl. XIV. ker. önkormányzat, Magyar Közút, BKK, a MÁV összes leányvállalata, BVSC, stb.)
Lenne még egy megjegyzésem. A kerítés mellett pár éve épült út nem igazán egyértelmű, hogy micsoda, vagy minek szánták: járda, kerékpárút, kerékpárút-gyalogút. A majdnem középvonalában felfestett sárga csík mind két utóbbira enged következtetni, ugyanakkor jelzőtáblával nincs megerősítve, tehát hivatalosan így biztosan egyik sem. Ugyanakkor járdára nem szokás sárga csíkot felfesteni. Ez az ott közlekedőkben bizonytalanságot, és napi konfliktust szül, mert a pl. a kerékpárral érkezőknek joggal van olyan érzésük, mintha egy záróvonallal ellátott kétszer egysávos bringaúton mennének, a gyalogosok meg joggal néznek rosszallóan az arra közlekedő járművekre (bringa, elektromos roller, görkori, gördeszka, stb. - mindegyik gyakori arra), mivel semmi nem mondja, hogy az valamilyan kerékpárút.
Kérném tisztelettel a felelősöket, hogy ezt a bizonytalan helyzet is oldják fel, mert ez is csak balesetet szül.
Ezzel az ominózus úttal még több probléma is van, pl. a BVSC-pálya teherportájánál lévő útban lévő korlátokkal, de azt egy másik bejelentésben fejtem ki, mert már így is nagyon hosszú lett ez.

Köszönettel és tisztelettel: Kelemen Boldizsár

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Szőnyi út 12

Hozzászólások

  • Kelemen Boldizsár hozzászólt a bejelentéshez.

    Bocsánat, azért nem reagáltam eddig a névtelen illetékes válaszára, mert ha belegondolok, hogy mit írtam volna, akkor jobb, hogy inkább nem tettem meg, annyira felbosszantott ez a semmitmondó válasz é...
  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Kelemen Boldizsár visszajelzésére vár.

  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Szőnyi út – Teleki Blanka utca kereszteződéssel kapcsolatban az alábbi választ adjuk:

    A kerékpárútnak látszó burkolt felület építéséről nincs tudomásunk, arra Társaságunktól fo
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Kelemen Boldizsár hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem itt nem a gyalogosokkal van a baj, hanem azzal, hogy az útburkolati jel azt sugallja, hogy kerékpárút/gyalogút, ami viszont jelzőtáblával meg nincs megerősítve, ezért így mégis csak sima jár...
  • Általános Név hozzászólt a bejelentéshez.

    Teljesen mindegy, hogy mi van kitáblázva. a gyalogosok akkor is ott kolbászolnak a bicikli úton.
    És még ők vannak megsértve.
    A gyalogosok úgy értelmezik a bicikli út táblát, hogy sétáló utca, nagyon...
  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Kelemen Boldizsár bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Kopott és hiányos felfestés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Puskás Ferenc Stadion M (XIV. kerület, Zugló)
  Vissza az oldal tetejére