Megoldott

bringajárda lekopott burkolati jelei

Igen elhanyagolt állapotra jutott ismét a Városmajor melletti bringa-gyalog járda felfestése. Kérlek benneteket, hogy ti is küldjétek meg a problémát a BKK-Közútnak. Én az alábbi bejelentést tettem, felkérve őket hogy haladéktalanul lépjenek az ügyben. Remélem közös presszió hatására meglépik. Rajtam most sem múlik!

Tisztelt BKK-Közút!

A XII. kerületi Városmajor park mellett futó Szilágyi Erzsébet fasori közös kerékpáros-gyalogos járda burkolati jeleinek hiánya kapcsán keresem Önöket. A BKK-Közút kezelésében lévő szakaszon ugyanis - ismét - láthatatlanná váltak a valamikori burkolati jelek, ami - ismét - fokozott balesetveszélyt generál.

2013-ben egyszer már kénytelen voltam cégük intézkedését kérni ugyanebben az ügyben, mert mint ahogy most, úgy akkor sem voltak felfestve a közös járda burkolati jelei - pedig az említett szakaszon fut a budai bicikliútvonalak egyik legforgalmasabbja úgy, hogy egy felületre kényszerül rajta gyalogos, parklátogató, villamosutas és kerékpáros egyaránt.

Kérem Önöket hogy a fentiek alapján a hiányzó burkolati jeleket haladéktalanul (egy hónapon belül!) felfesteni szíveskedjenek tartós (termoplasztik) megoldással, hogy ne járjunk úgy, hogy egy szezont sem bír ki cégük felfestése.

Ismeretes, hogy a termoplasztik festés kidomborodik a felületből, ami egyes kerékpárosok gördülékeny haladását nehezítheti, azonban a tartósság legalább ennyire fontos tényezője a dolognak, hiszen itt vezet át buda egyik legfontosabb kerékpáros vonala. Ezért ha mást nem is, de a gyalogosokat és kerékpárosokat elválasztó térelválasztó vonalat (hosszú sárga csíkot), valamint a felezővonalakat (szaggatott sárga csíkok) mindenképp ezzel a tartós megoldással szükséges felhordaniuk. Ez ugyanis sokkal hosszabb ideig marad meg - amire jó példa a Városmajor u. - Diós árok sarka, ahol az első gyenge minőségű, szórt közúti burkolati jeleket pár hét "próba" után végül termoplasztikkal kenték újra, mert az olcsóbb és rosszabb szórt verzió egy hónapot sem bírt ki).

A jelzett járdaszakaszon szükséges kerékpáros piktogramokat - melyekre azért van ugyancsak szükség, mert a városmajori park felől a kerékpáros területre van rávezetve öt-hat lépcsősor is - festhetik a gyengébb minőséget képviselő szórással is, ha más megoldást nem tudnak rá.

Kérem és várom gyors intézkedésüket a jelzett hiányosság felszámolásában. Mellékelten küldök egy tájékoztató jellegű fotót is a területről.

Köszönettel:
Városjáró Blog

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, XII. kerület

Hozzászólások

  • Városjáró Blog hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszi az infót! Ma én is láttam. Egyébként a Szilágyi E. fasor úttestjét is újrafestették. (Gondolom, összekapcsolták a kettőt. Kár hogy mire újra idény lesz, lekopik...)
  • Le Marietta hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönjük szépen az új fotót!
  • Nyerges János hozzászólt a bejelentéshez.

    Felfestették!
  • Városjáró Blog hozzászólt a bejelentéshez.

    Niddamán megint a kis várkonyi. A hazudorina :)))
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    A XII., Városmajor menti osztott gyalog- és kerékpárút burkolati jelei valóban megkoptak, de még látszanak, ezenkívül jelzőtáblák is mutatják, melyik oldalát kik használhatják. A b
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Városjáró Blog hozzászólt a bejelentéshez.

    Válasz érkezett! Lehet tippelni mikorra lesz az ígéret valóság. A konkrét visszafestésig be ne tegyétek megoldottba! Csak ha kész lesz!

    Tisztelt Cím (név)!

    A Szilágyi Erzsébet fasorban a gyalog-és
    ...
  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Városjáró Blog bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    2
    Megoldott
    2

    Behorpadt korlát

    Beküldés ideje:
    Beküldte: V. Áron
    Illetékes: Budapest Közút
    Hungária körút (X. kerület, Kőbánya)
  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Veszélyes süllyedés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: V. Áron
    Illetékes: Budapest Közút
    Hungária körút (X. kerület, Kőbánya)
  Vissza az oldal tetejére