Megoldott

Állásfoglalás kérése a Városligetben biciklizéssel kapcsolatban

Anonim Járókelő

A Városligetben nagyon sokan kerékpároznak, nem csak az úttesten, de a járdán, gyalogos sétányokon, és a füves részeken is.

A KRESZ alaptézise a közúti közlekedésről:
"25. § (2) Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni."

A KRESZ tételesen megemlíti azt is, hogy a kerékpárosok milyen esetben térhetnek el ettől, milyen feltételekkel, illetve mikor tilos az úttesten kerékpárral közlekedni, az 54-es paragrafusban.

Ezek alapján a Városligetben a kerékpárosok csak az úttesten közlekedhetnének, a járdákon és egyéb gyalogos útvonalakon nem, zöldterületen meg főleg nem.

Szeretném megkérni az illetékes hatóságokat, hogy van-e mégis bármi olyan törvény, jogaszbály, rendelet, stb. ami alapján a kerékpáros közlekedés a Városligetben gyakorlatilag bárhol engedélyezett, és hogy pontosan mi engedélyezi ezt.
Amennyiben semmi nem engedi a kerékpárosok ilyen jellegű közelekdését, azt szeretném megkérdezni, hogy milyen intézkedések várhatók a jövőben, hogy a városligeti közlekedés visszaálljon a törvényes keretek közé.

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, XIV. kerület

Hozzászólások

  • Szirup Szirup hozzászólt a bejelentéshez.

    A Liget nem erre van? Hogy kimenjen az ember tekerni egyet autómentes övezetben? Majd jönnek a bejelentések, hogy tiltsuk ki a kutyákat, gyerekeket is? Sokkal jobban zavarnak a turistabuszok, autók, e...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A XIV., Városligetben a kerékpározásra nincs külön szabályozás, a KRESZ általános előírásai érvényesek. A szabályok betartásának ellenőrzése és szankcionálása a rendőrség jogosult...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nehogy már zavarjon az a néhány bringás a városligetben.
    Tiltsunk be mindent?
    Küldjem ki a gyereket az úttestre az autók közé?
  • Kéri András hozzászólt a bejelentéshez.

    A Városligetben nem indokolja a jelentős autóforgalom, hogy bárki a járdán kerékpározzon, vagyis ez tilos, ugyanakkor kevéssé tűnik balesetveszélyesnek ez a kihágás.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Kopott és hiányos felfestés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Puskás Ferenc Stadion M (XIV. kerület, Zugló)
  Vissza az oldal tetejére