Megoldott

rámpa de kinek????

A Keleti pályaudvarnál a belváros felé tartó buszok megállójánál lépcső választja el a "megállós" gyalogosrészt a "sima" gyalogosrésztől. A mintegy 40 méteres szakaszon három helyen lehet átközlekedni a kettő között - ezeknél a pontoknál a lépcsők mellé egy-egy rámpát építettek. Ám ezeknek a rámpáknak a meredeksége minden szabványnak, előírásnak és józan használhatóságnak ellent mond. Már a 2013-as kivitelezéskor látható volt, hogy ez így felesleges és hasznavehetetlen lesz, mégis megcsinálták. Kérdés, hogy kiknek és mi célból? Kerekesszékeseknek ugyanis ezek a lejtők életveszélyesek, a babakocsisoknak "csak" veszélyesek, kerekes szatyrosoknak, bőröndösöknek pedig "csak" macerásak. Ennél foga így és ebben a formájukban feleslegesek. El kéne ezeket bontani és építeni helyettük valódi segédletként használható lejtőket - ha már a környék 2013/14-es átépítésekor ilyen mesterséges szintkülönbségeket kreáltak a tervezők/kivitelezők.
Az nem válasz, hogy erre ott a 40 méteres megálló elején és végén a lejtő. Mert az kerülő és macera is a megállóban várakozó tömegek miatt.

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, VII. kerület

Hozzászólások

  • Városjáró Blog hozzászólt a bejelentéshez.

    Ez mitől is lett megoldva? Ja, hogy várkonyi hazudott nektek valami bullshitet, nektek meg a megoldott ügy jó statisztikailag?
  • Kiss Csaba Rehab Critical Mass hozzászólt a bejelentéshez.

    Én elektromos székkel közlekedek. Nekem a Kelet Pályaudvar és környéke akadálymentesnek tűnik.
    Azonban fontosnak fontosnak tartom, hogy meghallgassuk, és ha indokot figyelembe vegyük egymás véleményét.
  • Városjáró Blog hozzászólt a bejelentéshez.

    vaandor, te ennek a picsafej várkonyinak vagy a magyarhangya? mert akkor itt üzenem nektek, hogy az anyátoknak hazudozzatok, de ne nekünk.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A jelzett rámpákat nem a mozgáskorlátozottak, hanem a kisebb-nagyobb gurulós poggyásszal közlekedők segítésére alakítottuk ki. A rámpák feleslegesnek egyáltalán nem mondhatók, ezt
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A megálló két végén levő rámpák tökéletesen funkcionálnak, ráadásul NEM kerülő, azok esnek a főirányba. Ez egy kis "extra" gurulós táskáknak, és arra megfelel.
    A bejelentés teljesen indokolatlan.
  • Le Marietta elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Városjáró Blog bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    6
    Válaszra vár
    6

    Új zebra

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Hruskó Erika
    Illetékes: Budapest Közút
    Raktár utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére