Megoldott

kakis az óvoda környéke

FRISSÍTÉS 2019.09.13.:

"Tisztelt VII. kerület!
"a rendezett utcakép elérése érdekében mindenképpen szükség van a jogszabályokban előírtak szerinti közreműködések megtörténtére." Legyen szíves felszólítani azokat, akik nem működnek együtt, hogy működjenek együtt!!! Mitől fog megváltozni a helyzet, ha senki sem tesz semmit a megelőzés érdekében? Hiába mossák fel a járdát háromhetente, ha a kutyaszar naponta keletkezik, ráadásul a járda és az út között, zöldterületen, fa tövében, ahonnan a mosás nem is tünteti el. A jelenlegi erőfeszítések a takarításra nem hatékonyak. Kérem hogy megelőző intézkedések is történjenek.
Köszönöm"

-----

FRISSÍTÉS 2019.09.13.:

A VII. kerület válasza:
"Hivatkozással JAROKELO-BUDAPEST-00051006 azonosítószámú Budapest Nefelejcs utca 63. környezete köztisztasága, kutyaürülék tárgyú bejegyzésre az alábbi tájékoztatást adja:

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 5.§ (6) bekezdése szerint: ’A kedvtelésből tartott állat ürülékét az állattartó a közterületről köteles eltávolítani.’
A főváros köztisztaságáról szóló 48/1994. (VIII.1.) Főv. Kgy. rendelet (továbbiakban: Főv. Kgy. rendelet) 4. § (5) bekezdése alapján: Állatokat közterületet szennyező módon etetni tilos. Ebek ürítése esetén a közterület szennyezésének megszüntetéséről (eltakarításáról) az eb sétáltatója köteles gondoskodni.
A Főv. Kgy. rendelet 2.§ (2) c) és (3) bekezdései szerint: (2) Az (1) bekezdésben megjelölt feladatok ellátása érdekében a Közgyűlés gondoskodik különösen: c) a burkolt közutak, valamint az ingatlanokhoz nem csatlakozó burkolt járdák (közjárdák) tisztán tartásáról, síkosságmentesítéséről és hóeltakarításáról; (3) * A (2) bekezdésben meghatározott közszolgáltatási feladatokról a Fővárosi Önkormányzat úgy gondoskodik, hogy az a)-c) pontokban foglaltak ellátásával az e rendeletben kizárólagos joggal felruházott Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságot ….. bízza meg.
A Főv. Kgy. rendelet 3. § (1) bekezdése szerint: Az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles gondoskodni: a) az ingatlan- beleértve az ingatlan nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészletet is- és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét – és gyommentesítéséről, hó eltakarításáról és síkosság mentesítéséről. Ennek során ügyelni kell arra, hogy a járda és az útburkolat ne rongálódjék meg, továbbá a terepszint változatlan maradjon;

A köztisztaság fenntartása azonban közös ügyünk, így a jogszabályban fentiek szerint megállapított, köztisztasággal kapcsolatos feladatok kiegészítéseként, a kerület köztisztasági állapotának javítása érdekében Erzsébetváros Önkormányzata az Erzsébetváros Kft.-vel köztisztasági feladat-ellátási szerződést kötött, melynek megfelelően a társaság munkatársai Középső- és Külső-Erzsébetvárosban található, Erzsébetváros Önkormányzatának tulajdonát képező közterületeken- beleértve a Nefelejcs utcát - heti m2 kvóta szerint takarítanak.

A takarítási feladat elvégzése során gépi -, magasnyomású mosó -, kézi – és elektromos önjáró géppel történő takarítási technológia alkalmazására kerül sor. Egy héten belül nem valósul meg minden takarítási technológiával történő takarítás, a különböző takarítási technológiák egyikére heti rendszerességgel sor kerül.

A köztisztasági helyzet javítására Erzsébetváros Önkormányzata, az Erzsébetváros Kft., valamint Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága minden lehetséges erőforrást próbál biztosítani, azonban közös célunk, a rendezett utcakép elérése érdekében mindenképpen szükség van a jogszabályokban előírtak szerinti közreműködések megtörténtére."

-----

Például éppen az óvodával szemben, Budapest, VII. kerület Nefelejcs utca 63., kakis az utca. Kinek a feladata összetakarítani? Úton, járdán, fa mellett.

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, Nefelejcs u. 63

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Jarokelo.hu
    budapest@jarokelo.hu

    Azonosító: JAROKELO-BUDAPEST-00051006

    Tisztelt Járókelő Egyesület Ügyvivő!

    Hivatkozással JAROKELO-BUDAPEST-00051006 azonosítószámú, Budapest Nefelejcs utca 63. kör
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: VII. kerület Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "Például éppen az óvodával szemben, Budapest, VII. kerület Nefelejcs utca 63., kakis az utca. Kinek a feladata összetakarítani? Úton, járdán, fa mellett."-ról "FRISSÍTÉS 2019.09.13.: "Tisztelt VII. kerület! "a rendezett utcakép elérése érdekében mindenképpen szükség van a jogszabályokban előírtak szerinti közremű...

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata"-ról "VII. kerület Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt VII. kerület!
    "a rendezett utcakép elérése érdekében mindenképpen szükség van a jogszabályokban előírtak szerinti közreműködések megtörténtére." Legyen szíves felszólítani azokat, akik nem mű
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Jarokelo.hu
    budapest@jarokelo.hu

    Azonosító: JAROKELO-BUDAPEST-00051006

    Tisztelt Járókelő Egyesület Ügyvivő!

    Hivatkozással JAROKELO-BUDAPEST-00051006 azonosítószámú Budapest Nefelejcs utca 63. kör
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Szász László elküldte az ügyet az illetékesnek: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Teli szemetes

    Beküldés ideje:
    Beküldte: J. Annamari
    Illetékes: BKM Budapesti Közművek FKF
    István utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Leszakadt szemetekuka

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKM Budapesti Közművek FKF
    Király utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Szemetes köz wc

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKM Budapesti Közművek FKF
    Damjanich utca / Dózsa György út (VII. kerület, Erzsébetváros)
  Vissza az oldal tetejére