Megoldott

Járdán parkolás

Tisztelt Újbudai Közterület-felügyelet és BKK!

Van egy járdaszakasz a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalán, a Bercsényi és Egry J. utcák közötti szakaszán, amelyre fel szoktak parkolni az autósok, mert nem olyan könnyű errefelé parkolót találni. Lássuk be, ez egy olyan járda, amin senki, de tényleg senki nem fog soha sétálgatni. Sehová nem vezet, nincs itt semmi, az egyik végén van egy zebra, ahol át lehet kelni az átellenes oldalra, a másik végén még zebra sincsen, szabályosan közlekedő gyalogos itt nem tud átkelni sehová. Tisztában vagyok vele, hogy a KRESZ 40 §-a tiltja a járdán parkolást, ha a gyalogosoknak nem marad elegendő hely - de könyörgöm, milyen gyalogosoknak???

A napokban a villanyoszlopokra kitáblázták, hogy mostantól büntetni és kerék bilincselni fognak, számos autón kint volt a szétázott helyszíni bírság. Az eredmény: az autósok elkezdtek a két sávos Műegyetem rakpart belső sávjában parkolni, teljesen elállva az utat. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért szívatják az embereket?

Megoldási javaslat: egy óbudai bejelentésre érkezett válasz szerint "A tárgyban szereplő bejelentésre vonatkozóan tájékoztatom önöket, hogy Budapest III. kerület, Rozgonyi Piroska utcában nagyon rosszak a parkolási viszonyok, ezért született egy önkormányzati döntés arról, hogy az utca egyik oldalán (ahol jelenleg is sok autó parkol) megszűntetik a járdát és parkolót alakítanak ki. Ezt megelőzően (amíg a szükséges pénzügyi háttér rendelkezésre nem áll) közlekedési tábla fogja engedélyezni a járdán való parkolást. Ebben az átmeneti helyzetben, a környéken élők parkolási lehetőségeinek könnyítése érdekében, a közterület-felügyelők nem intézkednek a járdán parkolókkal szemben."

Jelen esetben érthetetlen okokból nem ezt a mentalitást alkalmazzák, a parkolóhelyek megszüntetése és a szabálytalan autósok bírságolása mellett döntöttek.

Emellett érdeklődni szeretnék, hogy milyen szabályozás alapján büntethet Újbuda Közterület-felügyelete fővárosi területen? Az nem a FÖRI dolga?

A BKK részéről kérném szíves tájékoztatásukat, hogy miért szüntették meg a bejelentés helyszínén a parkolási lehetőséget? Emellett szeretném jelezi, hogy ezekre a parkolóhelyekre szükség van.

Várom megtisztelő válaszukat.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, XI. kerület

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztázzunk valamit. A kRESZ 40.§.5./k rendelkezése szabályozza a járdán való parkolást. Amire előszeretettel hivatkoznak, az a 40.§ 8. bekezdése. Ez a rendelkezés semmi mást nem szabályoz, csak azt,...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (4894)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A Műegyetem rakpart Egry József ut
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Hölgyem/Uram!

    Megkeresésére válaszul az alábbiakról tájékoztatom:

    1, Újbuda Közterület-felügyelete illetve a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság között feladatmegosztási szerző
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Torma Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves posztoló! A Műegyetem rakpart ezen szakaszán megváltozott a forgalmi rend.

    Ezentúl a parkolósáv nem a járda, hanem a szélső sáv, ez a helyszínen ki van táblázva, még a beküldött fotón is szere...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Sági Katalin bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére