Megoldott

Túl magasan elhelyezett tábla, és ugyanott elfordult tábla

2015.04.16.
Valószínűleg a márciusi bejelentés hatására változás történt az ügyben: a helyzetet tovább rontották!
A kerékpárosok felé érthetetlen okokból befordított tábláknak az útról már csak az éle látszik, ezzel fokozva a balesetveszélyt.
Mivel ez egy forgalmas csomópont, amit a kerékpárosok is napi szinten használnak, nem biztos hogy észreveszik a megváltoztatott. ám nem ésszerű forgalmi szituációt, és könnyen egy gépjármű kerekei alá kerülnek.
Kérnénk a nagyon gyors intézkedést a hivatal részéről!!
---
A csomópontban az Üllői útról érkező jobbra kanyarodó autósok rendszerint nem adják meg az elsőbbséget az érkező kerékpárosok részére, ami a táblák elhelyezése miatt nem is meglepő.
Naponta kétszer haladok át itt kerékpárral, az elsőbbségemben csak akkor lehetek bizonyos, amikor nem érkezik keresztező autó.
A kereszteződést néztem már meg autós szemmel is, a kanyarodó sávban érkezve. A tábla az autó volánja mögül nézve még úgy is szinte észrevehetetlen, hogy tudom, hogy ott van valahol… :-(

Az egyenesen továbbhalódó sáv melletti táblák ugyanitt olyan mértékben vannak elfordulva, hogy szinte csak a kerékpárosok és a jobbra kanyarodók láthatják azt.

Kérjük a csomópontban a táblák igazítását, és a kerékpáros átkelő biztonságos megjelölését.

Ugyanitt évek óta probléma, hogy a Könyves Kálmán körúttal párhuzamosan vezetett kerékpárúton zöld jelzést csak az elhelyezett hívógomb megnyomásával lehet kapni. Ezt a helyismerettel nem rendelkező kerékpárosok jellemzően már csak akkor vesznek észre, amikor a párhuzamosan szabad jelzést kapott autóforgalom ellenére is kitartóan tovább piros a lámpa. A körútról az Üllői útra jobbra kis ívben kanyarodó autóforgalomnak kedveznek így a forgalomszabályozók, amely forgalom a Volánbusz állomás kijáratánál levő jelzőlámpán mindenképpen megakad.
A kerékpárosok ezért többnyire szabálytalanul, kihasználva a járdaszigeteket, és a keresztező forgalom más lámpákkal szabályozott szüneteit, a piros jelzésnél gurulnak át a csomóponton.
Célszerű lenne, ha bármely rövid ideig is, de a Könyves Kálmán körúti egyenesen áthaladó forgalom zöld jelzése alatt minden lámpaváltási ciklusban legyen kerékpáros zöld is. Ez gördülékenyebbé és szabályosabbá tenné a kerékpárosok áthaladását, miközben az autóforgalomban nem okozna jelentősebb fennakadást.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, IX. kerület

Hozzászólások

 • Járókelő Szilvia hozzászólt a bejelentéshez.

  Mai állapotot csatolom a fotón.
  Köszönjük az intézkedést.
  A lámpaváltási ciklus átprogramozására még nem került sor.
 • Le Marietta hozzászólt a bejelentéshez.

  Köszönjük a visszajelzést, és várjuk a fotót. :)
 • Le Marietta hozzászólt a bejelentéshez.

  Köszönjük a visszajelzést, és várjuk a fotót. :)
 • Járókelő Szilvia hozzászólt a bejelentéshez.

  Új oszlopot szereltek fdel a régi elé, és azon helyezték el az autósoknak szóló táblákat, amik végre észlelhető magasságba kerültek így.
  Már csak az autósok szabálykövető magatartását kell kicsiholni,...
 • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Cím!

  Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (4879)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

  Köszönjük észrevételét, a jelzőtáb
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Járókelő Szilvia hozzászólt a bejelentéshez.

  Az újabb bejelentésnek köszönhetően a táblákat visszafordították a helyes irányba. Tehát nagyjából ott vagyunk, ahol az egészet elkezdtük.
  A táblák még mindig túl magasan vannak, kiesnek az autóvezető...
 • Járókelő Szilvia hozzászólt a bejelentéshez.

  A tábla a mai napig az új pozíciójába fordítva van, ma 7 autós hajtott át előttem, melyek közül egy, vélhetően helyismerettel rendelkező kért elnézést.
  A helyzetet sürgősen orvosolni kellene, mielőtt...
 • Le Marietta elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Valószínűleg a márciusi bejelentés hatására változás történt az ügyben: a helyzetet tovább rontották!
  A kerékpárosok felé érthetetlen okokból befordított tábláknak az útról már csak az éle látszik, ez...
 • Novak Csaba hozzászólt a bejelentéshez.

  Már korábban is bejelentett szituáció.

  Figyelem! A táblák visszafordítása nem elegendő megoldás, mivel az Üllői útról érkező, jobbra kanyarodni kívánó autósok számára a táblák a latómezőjükből kieső
  ...
 • Járókelő Szilvia hozzászólt a bejelentéshez.

  A mai napon a kereszteződésen áthaladva (kerékpárral), meglepődve tapasztaltam, hogy módosult a helyzet - tovább romlott.
  A jobbra kanyarodó sáv melletti táblán az elsőbbségadás kötelező tábla, az ala
  ...
 • Popincsák Attila hozzászólt a bejelentéshez.

  Az érintett táblák 90 fokban elfordultak, és most az autósok nem is látják. Sőt a kerékpárosoknak lett elsőbbségadási kötelezettségük, ha a Népliget felől érkeznek ide. A másik irányból persze nincs i...
 • Novak Csaba hozzászólt a bejelentéshez.

  Teljesen jogos, nagyon veszélyes szitu. Az Üllői úton érkező, a Népliget felé kanyarodni vágyó autós, mivel mozgását nem szabályozza lámpa, balra nézeget, figyelve a körúton esetleg érkező kocsikat. K...
 • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Járókelő Szilvia bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére