Megoldott

Veszélyes átkelés a zebrán

Anonim Járókelő

Kedves Járókelő Csapat!

A KSH-ban dolgozom, így napi szinten haladok át a Keleti Károly utcában a KSH-hoz közel eső (Mechwart liget utáni első) gyalogosátkelőhelyén. Bár a gyalogosátkelőhely jól ki van táblázva, felfestve és rendelkezik járdaszigettel is a könnyebb áthaladást segítendő, az autósok nagyon sokszor nem állnak meg a gyalogosátkelőhely előtt, hogy elsőbbséget adjanak a gyalogosoknak, akik át szeretnének kelni a másik oldalra. (Bár statisztikus vagyok, sajnos nem végeztem pontos megfigyelést, hogy hány ilyen eset van...:o de napi szintű a probléma.)
Mivel a gépjárművek éppen hegynek fel-, ill. lejönnek, ezért az átlagosnál is gyorsabban közlekednek, így kifejezetten veszélyes egy-egy szituáció, amikor nem állnak meg a zebra előtt. Aki pedig nem elég agilis, az akár több időt is vár, mielőtt átmerészkedik.
Természetesen ez a helyzet nem csak a KSH-sokat érinti, hanem bárkit, aki a környéken lakik, a környéken jár iskolába jár etc.

Nem tudom, hogyan lehetne segíteni a kialakult szituáción, hiszen kamerák felszelése véleményem szerint túl költséges lenne, de talán fokozott rendőri ellenőrzés véletlenszerűen kiválasztott időpontokban, a gyalogosátkelőhely piros színnel való felfestése, az átkelőhely további szűkítése, etc. segíthet (bár ez utóbbi a 11-es busz miatt kérdéses). Azért is fordultam Hozzátok, mert Ti biztos találkoztatok már hasonló bejelentéssel, hátha van erre valami jó gyakorlat!

Nagyon köszönöm a Segítségeteket előre is!!

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Keleti Károly u. 10

Hozzászólások

  • H. Annamária lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A

    https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/45609/veszelyes-atkeles-a-zebran bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Tájékoztatjuk, hogy a 2017-ben a I
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére