Megoldott

Megszakadó kerékpárút egy zsákutca végén

Anonim Járókelő

A Moszkva sétány Árpád híd alatti szakasza egy zsákutcát keresztez, aminek a vége a Dunába, illetve egy egyre elvaduló ingyenes parkolóba torkollik. Itt van vezetve a kerékpárút is, ami a Duna Plazától a Dráva utcáig az autóforgalommal szemben elsőbbséget élvezve folyamatos haladást biztosíthatna, ha a fent említett zsákutcánál érthetetlen okból meg nem szakadna a kerékpárút. A mellékelt szatelit képen a zölddel jelölt szakasz kijelölt kerékpár és gyalogos út, míg a piros szakaszon ez megszűnik.

Ezen a részen keresztező járműforgalom csak akkor van, ha egy jármű a pár méterrel a Duna irányában elhelyezkedő szűk parkolóban próbál szerencsét. (Nem egyszer némely autós ezt a kerékpárúton haladva igyekszik abszolválni.) Teljesen indokolatlannak tűnik egy hosszan a Dunával párhuzamosan vezetett bicikliút megszakítása egy nyúlfarknyi keresztező zsákutca szakasz kedvéért, ahol leginkább nem jellemző a forgalom. Nem úgy a kerékpárúton, amin egy nap bizonyosan több kerékpár halad át, mint ahány jármű/autó a Dunab/irányába és vissza. A térképen jelölt piros szakasznak is folytatólagosan kerékpárútnak kéne lennie.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Moszkva sétány

Hozzászólások

  • H. Annamária lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Jelenleg a két kerékpárút között a zsákutcát igénybe véve lehet szabályosan kerékpárral közlekedni. Mivel ez két csomópont, ezért az Ön által kért átvezetés létesítése nem lehetsé
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Lemaradt képek a helyszínről
  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére