Megoldatlan

Folyamatos konfliktusok II. kerületi lakóövezetben

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2019.05.17.:
Tisztelt Budapest Közút Zrt!

Válaszukat nem tudom elfogadni, az alábbi problémák miatt:
- [...] II. kerületi Önkormányzat tervezi a Kolozsvári Tamás utcai sporttelep fejlesztését,[...]
- Számomra, mint helyi lakos, ez egyrészt az jeleni, hogy a sportgtelep kapacitása növekedni fog, és mivel a környező - bevezető - utcák nem szélesíthetők, így a forgalmi helyzet csak növekedni fog. Mivel a sporttelepre bevezető utcákon néhány éve parkoló helyeket jelöltek ki, és ezzel az útvonalak gyakorlati kapacitását egy irányúra csökkentették, ezért nem látom értelmét, hogy miért ne egyértelműsítenék a gyakorlatban is. Sem a Kolozsvári utca a Daru és az Ürömi utca között - mely 357 cm széles a padka és a parkolóhely felfestés között a felső torkolatnál - sem pedig a Daru utca a Kolozsvári és a Felhévízi utca között - ami ugyan itt 327 cm széles ugyan ezen dimenziójában - nem képes két irányú forgalom befogadására a parkolóhelyek miatt. Így az említett időszakokban az út átfolyó képessége képtelen kiszolgálni a szükséges mennyiséget, elsősorban azért, mert az Ürömi utca ezekben az időszakokban a Szépvölgyi utcai kereszteződéstől a Zsigmond térig torlódik, így minden fel- és lehajtó a Kolozsvári Tamás utcát szeretné igénybe venni.
- [...] melynek keretében a belső parkoló és a sporttelep előtti útszakasz is megújul, a forgalmi rend felülvizsgálatra kerül. Ezt követően várhatóan mérséklődnek a konfliktusok a járművezetők között. [...]
- Ha ezen "fejlesztések" alatt a Felhévízi utcában telepített sebesség korlátozó buckákat értik, akkor sajnos nem értek egyet, és remélem, hogy nem tervezik további ehhez hasonló tárgyak telepítését. Nem tudom, hogy önöknél milyen forgalom technikai mérnökök dolgoznak, de az én tudomásom szerint az ilyen szakemberek elsődleges feladata a forgalom folyamatos folyásának fenntartása lenne - amit ezek a gyönyörűen kivitelezett, kereszteződés szélességű buckák - egyáltalán nem segítenek, és nem is fognak.
- [...] Egyébiránt a forgalmi zavarok csak rövid időszakban állnak fent, így véleményünk szerint a Daru utca esetleges egyirányúsítása az itt lakók számára a tömbkerülések jelentős úttöbblete miatt hátrányos lenne, [...]
- Való igaz, hogy az általam publikált terv nem tökéletes, hiszen az egyirányúsítással egyes lakóknak hatalmas területet kellene kerülniük. Ezt belátom én is, viszont abban reménykedtem, hogy az önöknél dolgozó szakemberek meglátják ebben a potenciált, és elvégzik a megfelelő módosításokat ahhoz, hogy a változtatás megfelelően illeszkedjen a már meglévő forgalmi helyzetbe. Mivel ez nem történt meg, ezért azt javaslom, hogy az előzetes javaslatomhoz képest, a Felhévízi utva vonatkozó részét hagyják meg kétirányú forgalomnak, és csak a Daru, és a Kolozsvári érintett részeit egyirányúsítsák. Természetesen ezzel kapcsolatban fennáll a probléma, hogy a Felhévízi utca 420 cm széles aszfaltsávján - ahol eddig is érvényben volt a megállni tilos - ezt tartassák be a gépjármű vezetőkkel, mert itt általában a tilosban parkoló autók miatt nem fér el a két irányú forgalom. Ha ez megtörténik, akkor a lakók számára csupán 209 m-es "tömbkerülésre" lesz szükségük, hogy a Kolozsvári Tamás utca helyett a Felhévízi utcát használják.

Mivel a megoldáshoz csupán néhány tábla szükséges, ezért kérem, fontolják meg javaslatomat, és egyirányúsítsák az említett utcákat.

Tisztelettel,
Gajdán Bence
------------------------------------

A Panoráma Sportközpontban hétköznap délutánonkénti sportfoglalkozások idején a Kolozsvári Tamás utca és a Daru utca sarkánál folyamatosak a konfliktusok a gyereküket/unokájukat edzésre hordó szülők/nagyszülők között a rendezetlen forgalmi helyzet miatt.

Pontosítva a problémát, a Kolozsvári Tamás, és a Daru utca 5m szélességű, szegéllyel, és járdával határolt útszakasz, mindkettő papíron kétirányú, és mindkettőnek a felét elfoglalják az ott parkoló autók.
Ebből aztán az következik, hogy a sportpályára érkezők és indulók - két edzés időpont között - folyamatosan feltorlódnak, dudálnak, anyáznak a Daru és a Kolozsvári sarkán, hiszen az utcák egy időben csak egy irányból járhatóak a parkoló autók miatt.

A megoldás számomra rémesen egyszerűnek tűnik, a Kolozsvári Tamás, a Daru, és a Felhévízi utca vonatkozó szakaszait egyirányúsítani kellene, hogy a forgalom gördülékenyebben haladhasson, ezzel könnyítve az ide autóval érkezők és a környéken lakók életét.
Ehhez nem kellene semmi mást tenni, csak kihelyezni néhány táblát az érintett útkezelőnek, a mellékelt térkép szerint.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Kolozsvári Tamás u. 4

Hozzászólások

  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "A Panoráma Sportközpontban hétköznap délutánonkénti sportfoglalkozások idején a Kolozsvári Tamás utca és a Daru utca sarkánál folyamatosak a konfliktusok a gyereküket/unokájukat edzésre hordó szülők/nagyszülők között a rendezetlen forgalmi helyzet miatt. Pontosítva a problémát, a Kolozsvári Tamás, és a Daru utca 5m szél...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Budapest Közút Zrt!

    Válaszukat nem tudom elfogadni, az alábbi problémák miatt:
    - [...] II. kerületi Önkormányzat tervezi a Kolozsvári Tamás utcai sporttelep fejlesztését,[...]
    - Számomra
    ...
  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A
    https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/43421/folyamatos-konfliktusok-ii-keruleti-lakoovezetben bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Tájékoztatju
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Elforgatott forgalmi tükör

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Frankel Leó út (II. kerület)
  Vissza az oldal tetejére