Megoldott

Félreérthető, hogy a gyalogos és a kerékpáros lámpa egymás alatt mást mutat

Vasárnap a gyerekekkel haladtam a Margíthíd – Bem rkp – Kacsa utca útvonalon, ahol a Kacsa utca kereszteződésnél, némileg levágva a kijelölt bringaútat a gyalogos zöld lámpát látva kereszteztük a villamos sínt és a Bem rakpartot. Csak a szerencsén múlott, hogy nem gázolták el az elől haladó gyereket, mert mint utóbb kiderült a gyalogos lámpa csak a villamos sínre vonatkozott, a Bem rakpartnak, egy a mi haladásunk szerint nem észlelhető külön lámpája van (el is van fordítva a másik irányba). A levágás miatt az enyhén elforgatott kerékpáros piros lámpát nem láttuk, az út túloldalán lévő piros gyalogos lámpa meg a kanyarodás miatt kiesett a látókörömből. Egyébként nem tartom szerencsésnek, hogy az egymás alatt lévő kerékpáros és gyalogos lámpa mást mutat, mert ha a gyalogos mehet, akkor a biciklis meg miért ne mehetne alapon elindul. Aztán kiderül, hogy a gyalogos zöld, az másra vonatkozik.

Ezért kérném, hogy kérém, hogy vagy szüntessék meg ezt villamospályára vonatkozó külön jelzést, vagy a Bem Rakpart/Kacsa utca sarkán a kerékpárút bekötésénél is helyezzenek el egy, a Duna irányába néző gyalogos és kerékpáros lámpát ahogy az a Kacsa utca felől érkezőknek meg is van (a kép bal szélén látható a lámpa háta). Ha az ott van, akkor biztos nem követjük el ezt a hibát.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Bem rkp. 44

Hozzászólások

  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A
    https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/35916/felreertheto-hogy-a-gyalogos-es-a-kerekparos-lampa-egymas-alatt-mast-mutat bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Dudas Peter hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem gyalogosként is simán el lehet rontani, mivel a jobb oldali gyalogos zöld az úttest szélén van, tehát a sínek és az úttest között várakozó gyalogos is figyelheti ezt a lámpát a szembenlevő h...
  • Captain Traffic hozzászólt a bejelentéshez.

    Ez a bejelentés szegénységi bizonyítvány arról, hogy az írójának mennyire fogalma sincs a KRESZ-ről. Inkább gondolkozzon el azon, hogy a saját gyerekét sodorta veszélybe a tudatlansága miatt, és adjon...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Dudas Peter bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Zavaró reklámtábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Margit Körút (II. kerület)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Feldőlt tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Margit híd, budai hídfő H (II. kerület)
  Vissza az oldal tetejére