Megoldatlan

Kerékpárút felfestése

Kérem, hogy az Attila úton és/vagy a Krisztina körúton fessenek fel egy-egy kerékpáros sávot/nyomot, hogy a környéken biztonságos legyen a kerékpáros közlekedés.
A jelenlegi nyomvonalon(Tabán-Pauler utca-Vérmező) mindenhol gyalogosok kószálnak a bicikliúton, a leg veszélyesebb szakaszok a 105-ös buszmegálló mögötti a zebrához vezető út, illetve a Pauler utcai kanyar. Mind két helyen folyamatosan gyalogosok vannak, haladni nem lehet, annak ellenére, hogy felfestett és kitablázott kerékpárutak vannak. A Pauler utcában a járda végig járhatatlan, rakodasi területen mindig áruszállítás folyik utána,beláthatatlan kereszteződés jön, utána a járdán végig robogók, motorok parkolnak, sőt egy kisebb kávézó szerűség is van ahhol a gyalogosoknak muszály a kerékpárútra lépni, mert a járdán asztalok vannak. Később kikerült néhány hatalmas cserép növeny ami blokkolja a járdát.A Mikó utcai átkelés is beláthatatlan, de a Vérmezőn átvezető kerékpárúton is folyamatos akadályok vannak. Gyalogosok és a parkot borító kavicsok felverődése, buszmegálló...
A kanyargós, mindent kikerülő bicikliút se igazán felel meg a mai követelményeknek.
A megoldás, egy egyenes, a Krisztina körúton vagy az Attila úton haladó elkülönített kerékpáros sáv lenne.
Kérem vizsgálják ki, hogy ez a kialakítás hogyan lenne lehetséges, ha nem lehetséges a jelenlegi nyomvonal mentén tükrök/korlátok kihelyezésére lenne szükség, hogy az autósok belássák ezeket a kanyarokat/a gyalogosok pedig ne tudjanak a bicikli úton gyalogolni.
A legsúlyosabb probléma az OTP bank előtti kanyar, itt folyamatosak az összetűzések a gyalogosokkal és a kerékpárút torkolataba parkolókkal. Ide mindenképpen kéne egy tükör a jobb belárhatóság érdekében. A Roham utcát pedig mind a két irányból csillapítani kéne, az autósok tudnának másfele menni.
A térképen pirossal jelöltem a kritikus szakaszt, vagy korláttal kéne elválasztani és a járdáról az akadályokat eltávolítani, vagy -ami jobb megoldás lenne- kerékpáros nyomokat kéne felfesteni az Attila úton/Krisztina körúton.
Az OTP előtti kritikus kanyarban egy kissé ingerült gyalogos egyszer már felrúgott, a láncom bánta.

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Krisztina krt. 38

Hozzászólások

  • Biró Ferenc hozzászólt a bejelentéshez.

    Kerékpárosok csak sírni tudnak, van kerékpárút Horváth kertben járdán, de nagyon sok az út túloldalán házak előtti járdán száguldozik. OTP ház sarkán jobban nem lehet kialakítani kerékpár utat csak eg...
  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az illetékes válasza alapján!
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 34520-as számú bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Az Attila út és Krisztina körúttal kapcsolatos bejelentésére a következő választ adjuk:

    Tájéko
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő András bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére