Megoldott

Rákóczi híd bicikliút aszfaltozása

A Rákóczi hídon lévő osztott kerékpárúton a budai oldalon a hídról lehajtó szakaszon (nyilván az 1-es villamos építése miatt), bontási, építési munkálatok folynak, folytak. A kb. 1 hete elkészült és valószínűleg még át sem adott / vett munka látszólag nem tartalmaz hibákat. Sajnos az aszfaltozás minősége olyan hitvány, hogy aki biciklivel jár arra, az azonnal tapasztalja ennek ellenkezőjét. Szabad szemmel ránézve avatatlan szem nem is látja, hogy hepehupásra sikerült az új aszfalt. A már itt-ott töredezett 19 éves eredeti burkolat sokkal jobb minőségű volt, mint ami most pár napja ide került.

Nyilván való, hogy ha a BKK ilyen minőségben átveszi a munkát, akkor az elkövetkezendő 20 évben ezen az egyenetlen útfelületen kell majd biciklizni. És erre nagy is az esély, hiszen valószínű, hogy a műszaki ellenőr nem kerékpárral fog érkezni, így észre sem fogja venni a hibát. MOST kellene nem átvenni és felbontatni az egészet, újracsináltatni a vállalkozó költségén!

Egyébként az is valószínű, hogy nem fog visszakerülni a kerékpár / gyalogos felület osztását mutató elválasztó vonal. Illetve nem fogják újra felfesteni a kerékpár és a gyalogos szimbólumokat, amik segítik az ott közlekedők tájékoztatását. Abból gondolom ezt, hogy sajnos ezt akkor sem tették meg, amikor a hidat felújították, újra festették, ellenben sikerült a felújítás közben összefesteni a hídon a gyalogos, kerékpáros útfelületet és nem fért akkor sem bele az, hogy a (19 éves!) felfestéseket megújítsák , ami szemmel láthatóan (illetve már teljesen láthatatlanul) senkit sem érdekel.

Segítségként idézem Vitézi Dávid 3 nappal ezelőtti nyilatkozatát (http://index.hu/kerekagy/2014/09/08/ha_hozzanyulunk_a_nagykoruthoz_az_valakinek_fajni_fog): „… hanem bármikor, bárhol utat újítunk föl, hozzányúlunk egy úthoz, akkor ott kerékpáros barát új forgalmi rendet alakítunk ki”. Reméljük, hogy ez nem csak a forgalmi rendre vonatkozik, és nem csak az átépítésre, hanem annak minőségi megvalósítására is. Érdekes módon például azt sem vették figyelembe, hogy ugyanezen a szakaszon pont a legveszélyesebb helyen, a kanyarban, az egyébként legrosszabb módon elhelyezkedő aknafedelek nincsenek az út síkjában, azok kiállnak onnan, ez is beleférhetett volna ebbe a projektbe. Ezen felül jól látszik, hogy a korlát, ami nyilván valóan a hídhoz tartozó felépítmény (legalább is amikor épült, az volt) alaposan rohad, sajnos ez sem fért bele annak idején a híd felújításba és úgy tűnik, hogy a mostani átalakítások, felújítások is mellőzik az újrafestést.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, XI. kerület

Hozzászólások

  • Szelényi Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

    Az ügy részben oldódott meg, mint írtam a rettenetes minőségű új aszfaltozást egy kevésbé rosszra cserélték, holott ennyi erővel már lehetett volna jóra is. Nem látok választ az illetékestől, illetve...
  • Szelényi Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

    A BKK a szokásoknak megfelelően (kicsit több is, mint) napra pontosan kivárta a 30 napot a válaszadásra...

    2014. 10. 17-re már el is készült az új aszfaltozás. Meg kell jegyeznem, hogy jóval jobb let
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (3048)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A jelzett hibákat továbbítottuk az út...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Szelényi Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

    Jó hírt tudok mondani! Hétfőn felbontották a hibásan lefektetett teljes aszfalt szakaszt, tehát készül újra a burkolat. Persze az igazán jó az lenne, ha első körben sikerült volna úgy megcsinálni a bu...
  • Sági Katalin hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönjük a visszajelzést, ez szuper! :) Fejleményként tudsz új képet feltölteni.
  • Szelényi Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

    Jó hírt tudok mondani! Tegnap felbontották a hibásan lefektetett teljes aszfalt szakaszt, tehát készül újra a burkolat. Persze az igazán jó az lenne, ha első körben sikerült volna úgy megcsinálni a bu...
  • Szelényi Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

    A mai napon lejárt az 1 hónapos válaszadási határidő, a BKK nem küldött még választ?
  • Szelényi Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

    Egyébként már az építkezés közben sejthető lett volna, hogy ilyen Mekk Mester munkát fognak a végén is produkálni. Lásd erről az Index cikkét: Biciklis ügyességi pályát építettek a Rákóczi hídra:
    http://index.hu/kerekagy/2014/09/02/biciklis_ugyessegi_palyat_epitettek_a_rakoczi_hidra
  • Sági Katalin hozzászólt a bejelentéshez.

    Teljesen egyetértek, a múlt héten véletlenül erre kavarogtam és teljesen ledöbbentem mennyire ráz a teljesen új felület. Remélem garanciálisan megcsináltatják, amíg még van rá lehetőség.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Szelényi Dániel bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Balesetveszély, lekopott

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Karolina út (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére