Megoldott

Szemét

Anonim Járókelő

Tisztelt Illetékes!

Csatolom a Bartoniek lépcsőnél tapasztalt ( a Himfy lépcsőnél ugyan ez az helyzet) áldatlan állapotokról készített képeket, mellyel kapcsolatban az alábbi kérdésekre várom szíves válaszát:

1. Mikor tűnik fel az illetékeseknek, hogy az említett területeken elfogadhatatlan állapotok uralkodnak?

2. Ki a teljesítés igazoló, aki ilyen, nem megfelelően elvégzett „munka” után az adófizetők pénzéből kifizeti a szemetet eltakarítót céget stb? Gondolom az ellenőrzés a gyakorlatban meg sem történik.

3. Megfelelően lettek-e tájékoztatva a munkások arról, hogy nem csak a szemeteseket kell (kellene) üríteni, hanem a szemetet magát is összeszedni a környéken?

4. Ezen egyszerű, olcsó infrastuktúrával ( zsák, kesztyű, gereblye) elvégezhető tevékenységet, hogyan lehet ilyen hatékonytalanul , trehányul, igénytelenül elvégezni?

5. „Hátrányos helyzetű” területről lévén szó (főiskola, gimnázium, kollégium tanulói tömegével járnak keresztül a területen akik éjjel is ott esznek, buliznak, isznak, cigarettáznak + a körtérről felszivárgó, szemeteseket széttúró lumpen elemek együttesen okozzák ezt a mocskot), nem gondolja az illetékes, hogy erre a területre nagyobb figyelmet kellene fordítani, naponta takarítani, ahogy a körteret is? A heti egyszeri szemetes ürítése láthatóan nem elegendő.

6. Irreális az az elvárás, hogy egy gellérthegyi, zöldövezetben lakva, ne ebben a putris környezetben kelljen élnem és naponta szembesülnöm vele? ( szégyen, hogy kevésbé kiemelt övezetben tisztább a környezet, mint a turisták által is látogatott Gellért- hegyen.)

7. Kire hárítható az a kár, hogy a nem megfelelően és nem kellő rendszerességgel végzett takarítás azt eredményezi, hogy a szemét a magánterületünkre is bekerül és a társasháznak ez plussz terhet, mindennapos bosszúságot jelent? ( fotó csatolva)

8. Hogyan lehetséges, hogy a „füves” (valójában gazos) területeken a már elszáradt gaz térdig ér hónapokig, majd, mire végre lekaszálják, ott hagyják és nem szállítják el?

9. Hogy történhet meg, hogy egy európai, vízben gazdag országban fű helyett sárga gaz lengedezik pl. azon fák tövében is, amelyeket az Önkormányzat telepített, tehát nem egy társasház területéhez tartoznak - míg egy közel-keleti, vízhiányban szenvedő országban a zöld területeket öntözik, gaz nincs, és a füves részeket folyamatos nyírják?

10. Ha a zöld területeket megfelelően is lehet ápolni, karban lehet tartani és a szemét kezelésére is van jó példa ( lsd. Gárdonyi tér, Feneketlen tó környéke, melynél a füves terület kezelése és a szemét elszállítása is megfelelő eredményt mutat – pedig ott is nagy az átjárók száma és tele van éjjel is fiatalokkal), akkor ezt a Gellért -hegyen miért nem lehet ilyen igényességgel, odafigyeléssel és hatékonysággal kezelni?

11. Nagyon szeretem a növényeket, de amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő pénzügyi keret és/vagy humán erőforrás a zöld területek ápolására, akkor nem egyszerűbb megoldás, ha esztétikus burkolattal befedik ezen területeket és azzal nincs további teendő?

12. A repedt betonok, villamos sínek között burjánzó gaz eltávolítása mely hivatal illetékességébe tartozik?

Megjegyzés: a képen látható állapot több, mint két hétig állt fent, tehát nem két takarítás közötti, pár nap „terméséről” van szó! Tulajdonképpen a szemeteshez minimum két hétig hozzá sem nyúltak a munkások. Vagyis nem elég, hogy nem kellő gyakorisággal takarítanak, hanem gyakorlatilag még a heti rendszeresség sincs meg!

Mellesleg a Balog lejtőn, a Kosztolányi Dezső térnél, a Bocskai úti autóutat is elválasztó bokros-füves részeken is sokáig áll a gaz és a szemét. Tehát általánosan tapasztalható az a jelenség, hogy a zöld területek elhanyagoltak, és a szemetet nem szedik kellő rendszerességgel és/vagy nem megfelelően
Sajnálattal szembesültem azzal az évek során, hogy hiába próbálják szépíteni a várost, a szemetelők mindent tönkretesznek ( pl. a Móriczon is a virág kaspókat szemetesnek , hamutartónak használják ) és a száraz, kókadt, kitépkedett, elhanyagolt , tönkretett növényzetnél a semmi is kellemesebb látvány és azzal legalább foglalkozni sem kell.
Továbbá, hihetetlen, de az egyre nagyobb számú szemetes elhelyezése ellenére mégis több a szemét a környéken ( nyilván ez a hajléktalanok „ tevékenységének” az eredménye is).

A kulturálatlan szemetelőkkel szemben tehetetlen a hatóság, de nem hiszem, hogy el kellene fogadnunk, hogy nem létezik hatékony megoldás (közmunkásokkal, ellenőrzés mellett nem működne jobban?) egy ilyen egyszerű ügyben.
Más lakók is, de magam is egy-másfél évvel ezelőtt már tettem bejelentést a lépcsők ügyében, akkor azt a választ kaptam, hogy a vállalkozó benyújtott számláját nem egyenlítik ki vagy felbontják vele a szerződést. Türelmesen vártam az eredményt - hiába. Úgy tűnik, ez sem működött, ezért kérem, hogy ezúttal működőképes megoldást próbáljanak találni.

Azt gondolom, hogy az ismét felvetett problémák kezelése nemcsak az én, de minden itt lakó, a környéken áthaladó állampolgár érdeke és megelégedésére szolgálna.
Amennyiben Ön nem illetékes ügyemben, kérem jelezze, hogy mely hivatalhoz/hatósághoz fordulhatok a panaszommal.

Várom szíves válaszukat.

Horváth Katalin Linda

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Bartoniek Géza lépcső

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelettel:

    Bundi Piroska
    Budapest Főváros XI. kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal
    1113 Budapest, Bocskai út 39-41.

    >>> 2018.09.25. 19:48 >>>
    FROM:
    Image data has been attac...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Haris Gergely elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A kukákat ugyan űrítik, azonban az egyik kezd leszakadni valamint a lépcsőn és a füves részen még több a szemét! (üvegek, sörösdobozok, főleg), holott azt ígérték, a lépcső és füves része is tisztán...
  • Le Marietta hozzászólt a bejelentéshez.

    Pontosan mit takar, hogy rosszabbodott?
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A helyzet rosszabodott. Mit tehetek?
  • Bardócz Csaba megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    FROM:
    Image data has been attached to
    the E-Mail.
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Beregszász tér por, kavics az úttesten

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XI. kerület Újbuda Önkormányzata
    Sümegvár köz (XI. kerület, Újbuda)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kint felejtett választási plakát

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XI. kerület Újbuda Önkormányzata
    Andor utca 2 (XI. kerület, Újbuda)
  • Megoldásra vár
    2
    Megoldásra vár
    2

    Gumiabroncs a fa körül

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Open Eye
    Illetékes: XI. kerület Újbuda Önkormányzata
    Lecke utca (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére