Megoldatlan

Új táblák, új váratlan büntetések a jóhiszemű autósoknak

Anonim Járókelő

A Moszkva tér felújításával egy időben, az 5-ös busz déli irányu megállóját is áthelyezték a Krisztina/Csaba kereszteződés másik oldalára.

Ez az átszervezés körülbelül 7db parkolóhelyet vett el az autósoktól (beleértve a buszmegálló régi helyén újonnan létrehzottat). Ez azért fontos, mert a környéken így is túl kevés az elérhető parkolóhelyek száma, valamint a Krisztina körút még mindig nem tartozik fizető övezetbe (nem szeretnék ezzel ötletet adni...).

A mellékelt fotón látható a Krisztina körút 7-9 számok előtt lévő buszmegálló és parkolóhelyek.
Most a következő problémára szeretném ha az illetékes szerv megoldást adna. A sávok haladási irányát jelző közlekedési tábla fölé nemrég kihelyeztek kettő táblát: egy új mozgássérült parkolóhelyet kijelölő és egy parkolás módját jelző táblát.

1. Ezek a táblák túl magasan vannak. Nem feltétlen a centiméterekre gondolok, hanem elsősorban arra, hogy nem természetesen értetődő az észlelésük például a Csaba utcából kanyarodó, vagy a megállóban várakozó busz előtt megállni szándékozó autósoknak, így nagy valószínűséggel még a legjobb szándékú autósnak sem tűnnek fel. Az már csak hab a tortán, hogy mivel egy fa alá lettek kihelyezva, tavasszal valószínű már annak a lombja is el fogja teljesen takarni azokat.

2. Az előző pontból következik, hogy a legfelső tábla miatt, a buszmegálló táblája és a közlekedési táblák közötti kettő parkolóhely mostmár valószínű nem is 'hivatalos' parkolóhely. Megszokásból még mindig sokan ide parkolnak, mivel ez abszolut senkit nem zavar, még a buszmegálló működését sem.

3. Nem egyértelműen észlelhető az sem, hogy melyik az új mozgáskorlátozott parkolóhely, tehát a gyanútlan autós megint bajba keveredhet.

Az utóbbi időben, újonnan, az illetékes közterület felügyelet elkezdett bírságokat és kerékbilincseket osztogatni az itt, jóhiszeműen parkoló autósoknak, kihasználva a nem egyértelműen jelzett és a figyelmet nem hatásosan felhívó jelzőtáblák miatt kialakult forgalmi helyzetet.

Javaslat: a megfelelő jelzésekkel egyértelműen lehetővé tenni a parkolást a kiemelet két helyen; valamint a mozgáskorlátozott hely figyelemfelhívó kijelölése.

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Krisztina krt. 9

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem úgy tűnik mintha meglenne az 1,5 m. A (pláne ingyenes) közterületi autótárolás belvárosban egyébként is anomália, nem pedig jog.
  • Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez.

    Kérdés, hogy közvetlenül a buszmegálló után ki lehet-e jelölni parkolóhelyet, illetve meg van-e a parkoló autók és a fal között a KRESZ-ben előírt 1,5 méteres távolság a gyalogosok számára.
  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Köszönjük észrevételét, a helyszínt felülvizsgáljuk és a parkolás rendezése érdekében a szükséges intézkedést megtesszük.

    Üdvözlettel:

    BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
    Forgalomtechnikai Igaz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Haris Gergely elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére