Megoldatlan

Balesetveszélyes szintkülönbség

Ezúton szeretném jelezni, hogy súlyosan balesetveszélyes a Hungária körút mellett kialakított új bicikliút Vágány/Dévényi utcai kezdésének körülbelül 70 méter hosszú szakasza.

A párhuzamosan futó, az amúgy egy síkban lévő kerékpárutat a járdától kontrasztos szegéllyel választották el , amely kifejezetten gyengébb látási viszonyok mellett észrevehetetlen, hol egy síkban fut, hol 5-10 cm, éles szintkülönbséggel szegélyezett. Erős fejlámpával is észrevehetetlen!

Jómagam egy, a kutyáikat a kerékpár úton tartandó társaságot szerettem volna, rájuk való tekintettel, biztonságosan kikerülni úgy, hogy ők felkényszerítettek a járdára, a rosszul kivitelezett oldalszegély viszont kidobta a bicikli első kerekét amiből csak a lélekjelenlétemnek köszönhető, hogy nem lett óriási esés a vége, a bokám és csuklóm így is megsérült!

Javaslom, hogy hozzák szintbe a járdát a bicikliúttal, vagy fessenek szaggatott, sárga csíkokat a szegélyre, vagy cseréljék a szegélyt 90 fokosról valamilyen ívesebb oldalúra, mint ahogy azt mindenhol használják, mint ahogy ezen a kerékpárúton máshol is.

Javaslom, hogy azt a félkegyelmű "jómunkásebembert" aki megtervezte, vagy kivitelezte, vagy átvette az érintett szakaszt vonják felelősségre vagy javasoljanak neki valami nagyságrendekkel egyszerűbb állást ami megfelelőbb a képességeinek!

Az angyalföldi és zuglói önkormányzatoknak ezúton is gratulálok, hogy immáron az idők kezdete óta képtelenek megoldani, hogy Rákosrendezőn kulturáltan, biztonságosan, esések nélkül lehessen átjutni kerékpárral, karöltve mindezt a cselekvőképtelen MÁV-val!

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Vágány u. 21

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Béla Roboz hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a visszajelzést! Jómagam az ügyet addig nem zárnám le amíg el nem tekerek oda megnézni, hogy történt-e változás! Üdv: Béla
  • Roboz Béla visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A bejelentésben szereplő kerékpárúti balesetveszélyt kivizsgáltuk, megszüntetésére a szükséges intézkedéseket megtesszük.

    Üdvözlettel:

    Budapest Közút Zrt.
    Útüzemeltetési osztály
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Felvethető, hogy ez a szegély indokolatlanul akadályozza a mozgássérültek mozgását is, és ezért sérti a Közúti Közlekedési Egyezmény 4. cikk d) pont iii) alpontját...

    Egyebekben sajnos rendeleti szin
    ...
  • Haris Gergely elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Roboz Béla bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére