Megoldatlan

II. Rákóczi Ferenc úti Bicikliút

Csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton lévő bicikli út állapota siralmas. Az útpadka nincsen megfelelően lesüllyesztve, szó szerint viheti az ember centrírozni a kereket, miután megjárta az utat. A legtöbb helyen a sárga felfestések lekoptak, a Tesconál még a zebra is. Tele van kaviccsal, gazzal és szeméttel. Van olyan pontja az útnak, ahol pontosan középen van egy fa, így ha szemből jön egy biciklis, azt csak úgy lehet kikerülni, ha átmegy az ember a járdára, de mi van, ha ott meg éppen egy gyalogos jön? Hát akkor bizony megállásra kényszerül az illető. Ilyenkor eltöprengek azon, miért is kéne nekem használni ezt a silány minőségű kerékpárutat, ha az úttest nagyságrenddel megfelelőbb? A KRESZ-ben ugye benne van, hogy ha az úttesttel párhuzamosan bicikli út fut, akkor azt kell használni. De hogy ha ilyen borzalmas állapotban van, akkor hogyan? Nem egy ismerősömtől hallottam, hogy megkísérelték az úttesten való kerékpározást, aminek az lett a következménye, hogy a tizentonnás kedves BKV sofőr jóformán letarolta őket az úton hosszan dudálva. Mikor megkérdezték tőle, ezt miért csinálta akkor ordítva magyarázta, hogy biciklivel a bicikliúton kell közlekedni… Az állapotáról persze gondolom már fogalma sem volt, de mi tudjuk, hogy siralmas.
Több helyen tapasztalható süllyedés, az aknafedelek pedig kiállnak, melyek balesetveszélyesek az ott közlekedők számára.
A Csepeli Temetőnél a bicikli út véget ér, majd legközelebb csak jóval messzebb folytatódik. A közötte lévő szakaszon mikor épül ki a bicikliút?
Számos helyen nem egyértelmű melyik oldal a járda és melyik a bicikliút.
A Baumaxnál, a Diegonál egy kisebb szakaszon nemhogy bicikliút, de még gyalogos közlekedést lehetővé tevő járda sincs
A Hárosi Csárda után meg kinevezték bicikliútnak az ösvényt, ahol egy kerékpárral közlekedő is alig fér el, pláne, ha még szemből is jönnek, és akkor a gyalogosokról még szót sem ejtettünk. Legalább lekotorták volna a ránőtt füvet, mikor kirakták oda azt a táblát.
Remélem, valamikor sor kerül a bicikliút javítására, vagy legalább egy biciklis nyomvonalat felfestenek az úttestre, hogy ne legyenek viták, hogy miért közlekednek ott a biciklijüket kímélni kívánók.
Fotósorozatom az alábbi linken megtekinthető:
https://onedrive.live.com/redir?resid=BB8318FCFDE241C1!2026&authkey=!ALS-gjmwI7wLlOM&ithint=folder%2c.jpg
Köszönettel: Bardócz Csaba

Probléma helyszíne
Budapest XXI. kerület, Csepel, XXI. kerület

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (2286)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A XXI. II. Rákóczi Ferenc úton lévő ke
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Banovec Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Teljesen egyetértek.
    Ha meg nem mész rá, akkor meg ledudálnak és esetleg beszólnak. Csak egyszer mennének végig rajta...
  • Bardócz Csaba hozzászólt a bejelentéshez.

    Amúgy ezért is hülyeség a bicikliút. Tényleg annyira reális hogy valaki a túloldalról fog átmenni csak azért mert ott a bicikliút. Ha Csepel felé jövök Én is csak nagyon körültekintően merek valahogy...
  • Banovec Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    "A Csepeli Temetőnél a bicikli út véget ér, majd legközelebb csak jóval messzebb folytatódik. A közötte lévő szakaszon mikor épül ki a bicikliút?"

    Reméljük soha!

    Minap erre mentem, csak Csepel belvá
    ...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Bardócz Csaba bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére