Megoldatlan

Lövölde tér (Szív utca) - eltömődött, megsüllyedt csapadékvíz elvezető folyókákból kialakult tavacskák

Anonim Járókelő

A VI. kerületi Szív utca és a Lövölde tér találkozásánál van egy szupermarket, előtte pedig egy dekorbeton elemekből kirakott útszakasz. Ennek az útszakasznak az életútja valahogy így alakulhatott ki: úgy ahogy - tegyük fel kiváló minőségben - előkészítették az út alapozását a viacolor fogadására, majd sebtiben lerakták a díszburkolatot és a folyókákat. Valaki úgy gondolta, hogy ezeket a folyókákat nem kell karban tartani, vagy elég azt mondjuk 5-10 évente pucolgatni (pl. ha egy nagy vezér véletlenül épp arra jár gyalog), így azokat nem takarították. Gondolhatnánk, hogy ez a városban működő, szennyvízhálózattal foglalkozó és szakértelemmel bíró társaság dolga lenne, de nem valószínű, inkább úgy van ez, hogy ha a terület a kerületi önkormányzaté, akkor oldja meg ennek az üzemeltetését úgy, ahogy akarja és tudja. Szóval ezek a folyókák tőlünk emberektől vagy csak úgy maguktól eldugultak, tudniillik beledobunk mi mindent: rágót, csikket, kígyót, békát. Mivel eldugultak, a víz nem tudott rajtuk keresztül lefolyni abba a gyűjtőhálózatba, amit a szakemberek üzemeltetnek, így az utcán pangott a víz és a díszburkolaton elszivárgott, esetleg belefagyott, ami aztán a tegyük fel kiváló minőségű alapozás megsüllyedését eredményezte. Ezt minden bizonnyal elősegítették túlsúlyos járművek is, amik minden következmény nélkül kóricálnak a kis utcákban.

A jelenlegi állapot a képeken látható és már évek óta fennáll. Így jut ebek harmincadjára a temérdek pénzből - tegyük fel szakszerűen és kiváló minőségben - felújított útszakasz egy aprócska karbantartási munka elmaradásának vagy nem megfelelő ciklusidejének következményeként.

Tessék mondani: miért kell ennek így történnie? Megéri így bármire is pénzt költeni és felújítani, ha utána a műtárgynak nincs gazdája? Vidéken azért általában jobban vigyáznak az állampolgárok a hasonló közművekre, pedig itt több szem többet is lát alapon hamarabb észre kellene venni a problémát és nem közönyösen tovább menni nap, mint nap, míg nem beleragadunk a sárba... Vagy már 200 éve a sárban vergődünk csak rosszul látunk?

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, Lövölde tér 6

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Tárgyi ügyben helyszíni szemlét tartottam, melynek eredményéről az alábbi tájékoztatást adom:
    A megsüllyedt rácsos folyóka, valamint a vonzáskörzetben lévő deformálódott viacolor...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: VI. kerület Terézváros Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Hiányzó vízközmű fedél

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Fővárosi Vízművek
    Zichy Jenő utca (VI. kerület, Terézváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Sérült fedlap

    Beküldés ideje:
    Illetékes: Budapest Közút
    Kodály körönd (VI. kerület, Terézváros)
  Vissza az oldal tetejére