Megoldatlan

Veszélyes gyalogátkelő

A Bakáts utca felől Nehru partra vezető gyalogosátkelő veszélyes és az átkelés sem egyszerű.
Első probléma maga az átjutás, csak akkor vált zöldre a lámpa, ha a mellékelt gombot megnyomják, ám ez nincs eléggé kihangsúlyozva, így az átkelni vágyó emberek nagy része vár pár percet, majd megelégelve átfut a pirosnál. Bár van egy megkopott tábla, hogy ha a kedves járókelő átkíván menni nyomja meg, de ez nem eléggé szembetűnő.

A másik súlyosabb probléma a kereszteződés maga, különösen ha a park felől akarunk átmenni. Az első akadály a villamossín, itt a legtöbb gyalogos hipp-hopp átmegy, majd megáll az út és villamossín által bezárt igen szűk kis járdaszigeten. Sokan csak akkor érzik milyen kellemetlen helyzetbe is kerültek amikor biciklivel, vagy hosszabb, tacskó típusú ebekkel ragadnak itt és tapasztalják meg milyen a valódi halálfélelem ahogy 5 centire mögöttük egy villamos, 5 centire előttük egy teherautó száguld el és ezek még ellenkező irányból is érkeznek.
Egyszóval ez a járdasziget rendkívül balesetveszélyes. (Térképen a halálzóna pirossal jelezve.)
Üdvözítőnek találnám, ha a gyalogosátkelőt európai színvonalúra emelnék, a halálzónát megszüntetnék, a kötelező nyomógombos átkelésre nyomatékosabban felhívnák a figyelmet valamint az is jó lenne ha a töredezett egyenetlen burkolatot korrigálnák.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, IX. kerület

Hozzászólások

  • G T hozzászólt a bejelentéshez.

    A probléma NEM oldódott meg, már több mint 2 éve.. Egy semmitmondó BKK üzenet nem a megoldása a problémának!
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (1744)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.

    Alapvető célunk a forgalomfüggő üzemm
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Dexter Sun hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem a gyalogosoknak meg kell tanulniuk gondolkodni és a közlekedésben aktívan részt venni, nem csak birka módjára sétálgatni. Mondok más példát: széles járda, felfestett bicikli út. Hányan veszi...
  • Banovec Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    A nyomógomb jó dolog, HA hamar látjuk hatásást, tehát ha hamar zöldet kapunk. Gyors zöld nélkül csak balesetveszély van teremtve.
    Azt meg már meg sem merem kérdezni, hogy gombnyomás után hány mp múlva...
  • Dexter Sun hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem a nyomógombos jelzés jó dolog. Egyszerűen az állam és a közlekedésszervező nem oldhat meg mindent mindenki helyett, az embereknek meg kell tanulniuk magukért cselekedni és gondolkodni, nem p...
  • bácsi Kazi hozzászólt a bejelentéshez.

    Arról nem is beszélve, hogy innen a CET-ig nincs közvilágítás a parkban...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • G T bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére