Megoldatlan

Rejtélyes megállni tilos táblák a XI. kerületben

Anonim Járókelő

Már 3 napja nyomozok, hogy ki és miért helyezett ki ideiglenes megállni tilos táblákat a környékünkön a XI. kerületben az Erőmű utcában teljes hosszában mindkét oldalon, illetve a Baranyai utcában két 40 ill 60 méteres szakaszon.
A megállni tilos táblát kiegészítő táblán az áll, hogy 2016.10.17 reggel 7:00-tól 2016.10.23 eset 19 óráig tilos megállni.

A múlt hét folyamán csütörtök-pénteken próbáltam megtudni Budapest XI. kerület önkormányzatától, az Újbudai Közterület-Felügyelettől, a XI. kerületi rendőr-főkapitányságtól illetve a Központi Rendészeti Igazgatóságtól, hogy milyen okból lesz megtiltva a parkolás egy teljes hétig az egész utcában. Talán valami rendezvényre készülnek október 23 alkalmából?

Senki nem tudott még csak arról, sem, hogy ki vannak helyezve a megállni tilos táblák. Kb 10 telefonszámot felhívtam, mire feladtam a kérdezősködést. Pár nap és meglátjuk ki jelenik meg az utcában - gondoltam.

Eljött október 17. és ma reggel 7 órakor figyeltem, hátha történik valami. Azonban délután 16 óráig semmi nem történt az utcában, azon kívül, hogy aki volt bátor ottmaradni az utcában, azt jól megbírságolták a közterület felügyelők.

Ma délután ismét felhívtam a közterület felügyeletet, ahol már tudtak a táblákról és tájékoztattak arról is, hogy jól megbírságolták az ott parkoló autókat. Azt is elmondták, hogy fákat fognak karbantartani az utcában az önkormányzat megrendelésére.

De kérdem én, hogy egy hétig kell a fákat karban tartani? Hét napig - beleértve az éjjeleket és a nemzeti ünnepünket is - fogják vágni a faágakat?
Miért nem lehet az, hogy csak reggel 9-16 óráig nem lehet ott megállni és estére mindenki parkolhatna a megszokott módon? Hiszen napközben úgyis mindenki elmegy dolgozni, és gondolom, hogy a fák karbantartása sem éjjel-nappali munka.
Sőt! Ha előző nap kihelyezik a megállni tilos táblákat és kiírják az indokát is, hogy 1 vagy 2 napig most nem lehet megállni, mert a fákat szeretnénk rendbe tenni, biztosan mindenki megérti.
De így, hogy nem tudjuk ki és mit fog csinálni, illetve egy egész hétig elvenni az egész utcát, az nem a köz érdeke. Kb 100 autóval hol tudnánk leparkolni úgy, hogy éjjelre sem lehet az utcában parkolni?
Láthatóan ez a néhány tábla a közterület felügyeletnek is jól jött, hogy szegény autósokat jól megbírságolhassák.

Kérném, hogy a megfelelő szerveket próbálják meg értesíteni és elérni, hogy a megállási tilalom csak a szükséges mértékig akadályozza a parkolást.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Erőmű u. 2

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Már bevették a táblákat egy kivételével.
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Levélíró!

    Mellékelve küldöm válaszunkat PDF fájlként tárgyi témában.

    Üdvözlettel:

    Salamon Gábor
    vezetői asszisztens

    Budapest Főváros XI. kerület, Újbudai Polgármesteri Hivatal
    Városgazd...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    A járda nem parkoló

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XI. kerület Újbuda Önkormányzata
    Mezőkövesd út (XI. kerület, Újbuda)
  • Megoldatlan
    1
    Megoldatlan
    1

    Parkolás kialakítása

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XI. kerület Újbuda Önkormányzata
    Törökverő út (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére