Válaszra vár

Kerékpárosoknak veszélyes útszakasz

Anonim Járókelő

Ugyanaz a másik irányba, nagyjából ugyanezt írtam le az előző bejelentésben is:

A Soroksári út Vágóhídnál lévő részén képtelenség biztonságban, agressziótól, erőszaktól mentesen biciklizni tovább Pesterzsébet felé.
A kereszteződést is macerás, időigényes és nem is biztonságos átszelni, de a Soroksári utat keresztező zebránál már kénytelen vagyok az utat használni, ott nincs más lehetőség. Két egyenesen menő sáv nyílik a vasúti felüljáró alatt, ahol nekem mint biciklisnek a külső sávban kellene mennem. Ez néhány autóst annyira felbőszít, hogy képesek egy ötven kilós nőt egy biciklin kvázi maguk előtt tolni, és 20-40 másodpercig a dudába beleállni (nem tudom, mit várnak ilyenkor tőlem, hogy repüljek fel?), majdnem megsüketíteni, testi és lelki épségemet veszélyeztetni. A B verzió az, hogy elhúznak mellettem 10 centivel, amitől - joggal - halálfélelmem van, egyébként pedig szabálytalan is. Sajnos nem tudom úgy időzíteni, hogy elérjek addig a pontig, ahol három sáv nyílik plusz buszsáv, és a buszsáv kerékpározható, mert sosincs annyi idő, hogy odáig eljussak, mielőtt megindul az autóforgalom, még akkor is, ha csak néhány balra vagy jobbra kanyarodó autó jön. (És ez sosem csúcsforgalomban!) Ráadásul imádnak itt begyorsítani, és jó páran jobbról kocsisort előzni is (és még mindig nem nagy forgalomban!).

Ez nem csak agresszív, erőszakos, veszélyes, megijeszt (és ezáltal megintcsak veszélyes), hanem - nem véletlenül - súlyos szabálysértés is. Ilyenkor nincs ott rendőr.

Ezek után pedig gyakran a többi autós közül többen is úgy érzik, jogosan hajtanak el mellettem 10 cm-re, holott tilos. (Ez utóbbi abszolút szubjektív benyomás, mármint hogy ilyenkor több ilyen autós van, mert máskor is szokott lenni egy-kettő.)

Nagyon jó lenne, ha valahogy rendeznék ezt a szakaszt, és lehetővé tennék a bicikliseknek, hogy végig tudjanak haladni egészen a Borárois tértől, de legalább a Vágóhídtól biztonságosan eljussanak a kerékpározható buszsávíig.

Nincs ötletem rá, hogy hogyan, mert tudom, hogy kevés így is a két sáv, mellette peidg a HÉV sínei vannak. Nem tudom, mi a megoldaás, de valamit ki kellene találni. Nem szeretnék még egyszer ebben az "élményben" részesülni, márpedig biztosaN fogok sajnos.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Soroksári út 37

Hozzászólások

  • Urbán Alexandra elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére