Válaszra vár

Veszélyes útszakasz kerékpárosoknak

Anonim Járókelő

A Soroksári út Vágóhídnál lévő részén képtelenség biztonságban, agressziótól, erőszaktól mentesen biciklizni tovább akár a Lágymányosi-hídig, akár a Boráros térig.
Ahol elfogy a kerékpározható buszsáv, két egyenesen menő sáv marad a vasúti felüljáró alatt, ahol nekem mint biciklisnek a külső sávban kellene mennem. Ez néhány autóst annyira felbőszít, hogy képesek egy ötven kilós nőt egy biciklin kvázi maguk előtt tolni, és 20-40 másodpercig a dudába beleállni (nem tudom, mit várnak ilyenkor tőlem, hogy repüljek fel?), majdnem megsüketíteni, testi és lelki épségemet veszélyeztetni.
Ez nem csak agresszív, erőszakos, veszélyes, megijeszt (és ezáltal megintcsak veszélyes), hanem - nem véletlenül - súlyos szabálysértés is. Ilyenkor nincs ott rendőr.
Ezek után pedig gyakran a többi autós közül többen is úgy érzik, jogosan hajtanak el mellettem 10 cm-re, holott tilos. (Ez utóbbi abszolút szubjektív benyomás, mármint hogy ilyenkor több ilyen autós van, mert máskor is szokott lenni egy-kettő.)
Nagyon jó lenne, ha valahogy rendeznék ezt a szakaszt, és lehetővé tennék a bicikliseknek, hogy végig tudjanak haladni egészen a Borárois térig legalább.
Nincs ötletem rá, hogy hogyan, mert tudom, hogy kevés így is a két sáv (bár rögtön utána nagy kereszteződés jön lámpával, nem tudom, hova sietnek ilyenkor), és a pici járdaszakaszt sem lehet elvenni. Nem tudom, mi a megoldaás, de valamit ki kellene találni. Nem szeretnék még egyszer ebben az "élményben" részesülni, márpedig biztosaN fogok sajnos.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Soroksári út 60

Hozzászólások

  • Urbán Alexandra elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére