Válaszra vár

Rendszeresen akadályozott kerékpársáv lehajtó

FRISSÍTÉS: 2024.09.19.

Hermann Tibor üzenete:
„Kedves Hölgyem/Uram!
A válasz nem elfogadható, gyakorlatilag lepattintó hozzáállást kaptam. Az az állítás, hogy az úttest szélessége nem teszi lehetővé rossz indok, ugyanis bőven van hely az út+kerékpársáv+bokros padka szélességben. Ezen a képen jól látszik, hogy hol lehetne kialakítani várakozóhelyet: https://www.google.com/maps/@47.4619695,19.1475432,3a,75y,317.85h,69.51t/data=!3m6!1e1!3m4!1sz3boELfS1zAgLZNyQcpg1g!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxNy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Az utasok kiszállására nyilvánvalóan nem reális, hogy beálljon bárki is a parkolóba. Gondoljon csak bele, ön behajtana egy parkolóházba, mikor az út szélén is megállhat? Nyilván "nem lenne szükséges" másokat akadályozva megállni, de az autósok ezt teszik. Szívesen küldök naponta fotókat, ha gondolják. Nem viccből írtam ezt a bejelentést, hanem azért, mert látom, hogy mi a probléma napi szinten. Ezt kellene megoldani, nem lesöpörni az asztalról úgy, hogy nem csinálnak semmit.

A rendvédelmi szervek hiába léphetnek fel, semmilyen visszatartó erő nincs az autósokkal szemben, ezért a legkényelmesebb helyen fognak megállni. Ezt lehet magyar módon tiltással kezelni vagy előrelátó és támogató módon segíteni a biciklisek biztonságos közlekedését és az autósok (érthető) szükségletét.

Kérem, hogy foglalkozzanak a problémával és támogató hozzáállással döntsenek róla.”

-----

Mindennapi útvonalamon tapasztalom, hogy a Vak Bottyán úton a KöKi melletti kerékpár útra ráállnak az autósok minden reggel, ezzel gyakran blokkolva a kerékpár sávra való ráhajtást. Itt megállni tilos tábla van érvényben, jelenleg az autók meg sem állhatnának itt sem azért, hogy az utasaik kiszálljanak, sem azért, hogy parkoljanak. Ennek ellenére minden nap beáll elém egy autós vagy ami még rosszabb: parkolónak használja egy-egy furgon, ráadásul úgy, hogy visszatolat a felhajtóra, hogy véletlenül se lehessen lehajtani a kerékpárral.

Mivel a helyen nyilvánvalóan igény van arra, hogy az itt dolgozó embereket biztonságosan és szabályosan kitehesse az őket szállító sofőr vagy, hogy a gyógyszerszállító autó megállhasson 10 percre, ezért érdemes lenne kialakítani egy várakozó helyet 2-3 autónak. Az út és a járda között egy elég széles, de kikopott földes terület van, ahol erre van lehetőség!

Nem készítettem saját képet, de ironikus, hogy a google maps utca nézetén is épp egy szabálytalanul parkoló autó látható a képen.

Probléma helyszíne
Budapest XIX. kerület, Kispest, Vak Bottyán u. 75

Hozzászólások

  • H. Annamária elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés leírását "Mindennapi útvonalamon tapasztalom, hogy a Vak Bottyán úton a KöKi melletti kerékpár útra ráállnak az autósok minden reggel, ezzel gyakran blokkolva a kerékpár sávra való ráhajtást. Itt megállni tilos tábla van érvényben, jelenleg az autók meg sem állhatnának itt sem azért, hogy az utasaik kiszálljanak, sem azért, h...

  • Herman Tibor hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Hölgyem/Uram!
    A válasz nem elfogadható, gyakorlatilag lepattintó hozzáállást kaptam. Az az állítás, hogy az úttest szélessége nem teszi lehetővé rossz indok, ugyanis bőven van hely az út+kerékp
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Jarokelo.hu oldalra a KÖKI bevásárlóközpont Vak Bottyán utcai oldal forgalmi rendjével kapcsolatban feltett kérdésére az alábbiakról tájékoztatjuk.
    A Vak Bottyán utcában a kerék
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • E. Mátyás elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Herman Tibor bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kidőlt fa a kerékpárúton

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Hamzsabégi út (XI. kerület, Újbuda)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Lekopott kerékpárútjelzés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Baross utca (XX. kerület, Pesterzsébet)
  Vissza az oldal tetejére