Válaszra vár

Szabálytalan táblázás a Mária utca

A Mária utca Lőrinc Pap tér és Baross utca közötti szakaszának felújítása után mindkét oldalon hibás a kerékpáros forgalom táblázása, valamint szabályosan lehetetlen a Baross utca felől a behajtás.

A Lőrinc Pap tér felőli oldalon a "kivéve kerékpár" kiegészítő tábla az "egyirányú" helyett a "megállni tilos" tábla alá került, és így, bár a cél sejthető, valójában szabály szerint nem figyelmeztet a kétirányú forgalomra.

A Baross utca felől a "behajtani tilos" tábla alól hiányzik a "kivéve kerékpár", holott az úttestre a kerékpáros nyom fel lett festve, és ugye a kivételt jelző tábla az ellenoldalon, ha hibásan is, de kint van. Továbbá mind a két lehetséges irányból tábla által tiltott a rákanyarodás a Mária utcára, így ha a kivétel tábla ki is kerül, az még mindig kevés. Mintha teljesen elfelejtették volna ezt a kereszteződést...

Cél, hogy a táblázás mindkét oldalról szabályos, és az útburkolati jelekkel szinkronban legyen, valamint legyen lehetővé téve a bekanyarodás a Baross utcáról. A körút felől érkező oldalon ez egy egyszerű "kivéve kerékpár" kiegészítő tábla a "jobbra kanyarodni tilos" tábla alá, a másik oldalról bonyolultabb, lévén a lámpaprogramban nincs balra kanyarodó ciklus. Megoldás lehet esetleg egy indirekt balkanyar jobb oldali felállóval.

Probléma helyszíne
Budapest VIII. kerület, Józsefváros, Mária u. 31

Hozzászólások

  • Jakab Imola elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Johnny Ericsson bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére