Megoldásra vár

Veszélyes zebra (lámpa nélkül)

Anonim Járókelő

A Budapest XI. kerület Tétényi út elején, a lámpás kereszteződéstől nem messze van egy zebra. A Tétényi út 2-2 sávos, nagyforgalmú út. A zebra mindkét irányban veszélyes, mivel az autósok nagy sebességgel jönnek, még ha az egyik sávban meg is áll az autós, a másik sávban tovább száguldanak, veszélyeztetve az átkelő gyalogost.
A Bikás park felé haladó rész még veszélyesebb. Itt az éppen zöldet kapó autósok nagy sebességgel éppen elindulnak, a zebrát a táblák ellenére sem veszik figyelembe. A Karolina ill. Bartók Béla út felől érkező autósoknak kis ívben kanyarodik is az út. A lámpás kereszteződés közelsége miatt nem is számítanak rá, a táblákat, felfestést nem veszik figyelembe.
A Szent Imre kórház irányából érkezőknek legalább van egy hosszabb egyenes szakasz, ahol észlelhetik a várakozó gyalogost, de itt is előfordul, hogy az egyik sávban megáll az autós, a másik sávban áthajt a zebrán.
Gyakran járok arra gyalog, jogosítvánnyal rendelkezőként nagyon óvatosan kelek át mindkét irányban. Nagyon sok autós hajt át a zebrán lassítás nélkül. Ha meg is áll egy autós, megvárom, míg a másik sávban is egyértelműen megállnak, mielőtt átkelek.
Ma reggel viszont baleset történt: A Tétényi út 3. felőli oldalról szerettem volna átkelni a zebrán. A Bartók/Karolina felől éppen zöldet kaptak az autósok és nagy sebességgel, két sávban közeledtek. Kb. 10-12 autó lassítás nélkül haladt át a zebrán, miközben én a zebra szélé várakoztam átkelésre. Ekkor a szélső sávban egy autó megállt. A belső sávban továbbra is hagy tempóban, lassítás nélkül áthaladtak az autók, a szélső sávban az álló autó mögül 2-3 autós bevágott a belső sávba és elszáguldott. Ekkor a szélső sávban érkező autó fékezés nélkül belerohant a zebránál álló autóba, melyet rátolt a zebrára. Ezt követően a többi autós, busz, dudálva kikerülte a balesetet szenvedő autókat és továbbhaladtak.
Mindkét autós biztonsági öve be volt kötve, személyi sérülés nem történt.
Ha én a megálló autó láttán lelépek és elindulok a zebrán, mindkét sávban elgázoltak volna, a külső sávban a zebrára rálökött autótól, a belső sávban a száguldó autók miatt.
Nem tudom, hová lehet fordulni ezzel a problémával, ezt keresgélve leltem erre az oldalra.
A Karolina/Bartók kereszteződés után legközelebb a Szent Imre kórház (Fraknó utca) magasságában van lámpás gyalogos átkelőhely. Ez nagy távolság, de ez a zebra, amiről most írtam, ilyen formában nagyon veszélyes. Kérem, tegyenek meg mindent, hogy ne legyen gyalogos gázolás ezen a helyen (szüntessék meg vagy nyomógombos lámpás zebra legyen).
Nagyon köszönöm az együttműködést.
https://www.google.com/maps/@47.4720218,19.0336933,3a,75y,23.83h,83.35t/data=!3m7!1e1!3m5!1skRk98whSSPD7bnZLcFqGJw!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D6.646066503131848%26panoid%3DkRk98whSSPD7bnZLcFqGJw%26yaw%3D23.829427617563113!7i16384!8i8192?hl=hu&coh=205410&entry=ttu

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Tétényi út 1

Hozzászólások

  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A 00152494-es számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Az elmúlt évek során már több intézkedést is hoztunk a 2x2 sávos utakon meglévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyek bizto
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "veszélyes zebra (lámpa nélkül)"-ról "Veszélyes zebra (lámpa nélkül)"-ra.

  • Pattoghy Kázmér hozzászólt a bejelentéshez.

    Teljesen jogos a bejelentés! Nagyon veszélyes az a zebra a gyalogosokra nézve. Oda lámpa kell, nincs mese.
  • Draskóczi Ádám hozzászólt a bejelentéshez.

    A baleset sajnálatos, és örülök (remélem), hogy senkinek nem lett komoly baja. Ugyanakkor érdemes megnézni azt, hogy hogyan viselkednek a gyalogosok pl. a Bikás parknál lévő lámpás átkelőnél. Sajnos a...
  • I. Adrián elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • I. Adrián megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Járda mellett balesetveszélyes árok

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Galvani utca (XI. kerület, Újbuda)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Szétesett, korhadt utcabútorok

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Budapest, Széll Kálmán tér (II. kerület)
  Vissza az oldal tetejére